Spring naar de content
bron: anp

Palermo aan de Hofvijver: Don Martino Bosma, capo di tutti capi Francisco Drimmelotti, marionetti Kaagi e i mafiosi di Democratici 66

D66 noemt zich een politieke partij. Maar is het niet gewoon de façade van een lobbykantoor? ‘Overal in Nederland worden de instituties volgeplempt met D66’ers. Spoorwegen, Raad van State, (tot voor kort de NPO), Tweede Kamer, (tot voor kort de Rabobank), KLM, ANWB, Consumentenbond.’

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Arthur van Amerongen

Nederland was in totale opschudding toen het boek De Vriendenrepubliek. Limburgse Kringen van Joep Dohmen uitkwam. Siciliaanse toestanden! Palermo aan de Maas! Vier jaar lang dook Joep Dohmen samen met zijn collega bij De Limburger, Henk Langenberg, in de schrikbare corruptie in Limburg. Hun onderzoek leidde tot ontslagen van burgemeesters, wethouders en hoge ambtenaren, strafzaken, woede bij de kreukbaren, voldoening bij de onkreukbaren en arresten over het recht van de pers om bronnen geheim te houden. Dohmen en Langenberg wonnen geheel terecht de Prijs voor de Dagbladjournalistiek 1993. 

Het boek sloeg in als een bom omdat Nederland zichzelf vooral in die tijd zag als het morele kompas van de wereld, als het perfecte gidsland. Gelukkig ging het hier om Limburg, en door Limburg af te schilderen als een soort mediterrane appendix die aan het beschaafde Nederland bungelde, kwamen de machthebbers van de boven de rivieren met de schrik vrij.

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Kies een abonnement

Inmiddels is Nederland in alle opzichten het lachertje van Europa geworden. Keer op keer moet ik aan de Portugezen uitleggen wat er nou precies aan de hand is in Nederland. Meestal brom ik dat ieder land de regering krijgt die het verdient en dat is tot op zekere hoogte ook zo want een electoraat dat D66 en de VVD aan de macht heeft gebracht, verdient niet beter. Kaag zou en moest de eerste vrouwelijke premier worden, brulden alle media, en het volk begon er ook in te geloven. 

Je zou toch denken dat de kranten en de televisie en de radio iets hebben geleerd van de treinramp die Kaag bleek en blijkt te zijn maar het bleef de afgelopen week angstaanjagend stil bij haar amigos de la prensa toen Martin Bosma in het hol van de leeuw de schaamteloze netwerkcorruptie van D66 fileerde en snoeihard concludeerde dat Kaag is geselecteerd door de lobbyist Frans van Drimmelen. Bosma deed dat tijdens het commissiedebat Integriteit openbaar bestuur, op 9 mei 2023. 

Vroeger waren de media de vijfde macht, een schaduwmacht, maar inmiddels zijn ze verworden tot schaamteloze roeptoeters van Rutte en zijn claque, het Vlaamse mediakartel en Brussel.

Op 17 mei publiceerde de onvolprezen Syp Wynia de integrale tekst van Bosma’s filippica en wederom bleef het angstaanjagend stil in de Nederlandse media. 

Vroeger waren de media de vijfde macht, een schaduwmacht, maar inmiddels zijn ze verworden tot schaamteloze roeptoeters van Rutte en zijn claque, het Vlaamse mediakartel en Brussel. In alle Nederlandse en Belgische kranten (De Telegraaf wellicht uitgezonderd) wordt dezelfde woke onzin gepredikt. De content van de dagbladen van Mediahuis en DPG Media is volkomen inwisselbaar en de neuzen staan allemaal dezelfde kant op. Of het nu over de zegeningen van de Europese Unie, Oekraïne, vaccinaties, migratie, islam, het klimaat en ‘extreem-rechts’ gaat: nergens in de mainstream media lees je nog een dissident geluid. De columnisten en opiniemakers van de dagbladen zijn lakeien, hofnarren, buttplugs en laven die allemaal braaf naar their masters voice in Vlaanderen luisteren. 

De felle aanklacht van Bosma toont het totale gebrek aan ethiek en integriteit van D66 aan. Vis rot vanaf de kop, zegt men dan, en de kop was Pechtold. Zo leek het althans, want kereltje Pechtold bleek slechts een stropop van de oppermachtige Frans van Drimmelen.  

Precies tijdens Pechtolds bouwfraude in Leiden dook Van Drimmelen op, die toen penningmeester van D66 was. In het kennelijk door niemand ooit gelezen Langs de afgrond. Tien turbulente jaren in de geschiedenis van D66 van Menno van der Land, staat: “Omdat Pechtold weinig interesse heeft voor het besturen van de partij, is niet hij, maar penningmeester Frans van Drimmelen degene die de dagelijkse bestuursaangelegenheden voor zijn rekening neemt. Pechtold: ‘Ik was het gezicht dat de partij op congressen moest verkopen en die de relaties tussen bewindslieden en de fractievoorzitter in de gaten hield. Maar niet veel meer. Frans deed verder alles’.” 

Of het nu over de zegeningen van de Europese Unie, Oekraïne, vaccinaties, migratie, islam, het klimaat en ‘extreem-rechts’ gaat: nergens in de mainstream media lees je nog een dissident geluid.

Kortom: Frans van Drimmelen pakte toen al de absolute macht bij D66 en voerde de kadaverdiscipline in. Het Duitse woord is mooier dan het Nederlandse: Kadavergehorsam. De term komt van Ignatius van Loyola, een van de oprichters van de Jezuïeten: perinde ac cadaver. Een goede Jezuïet is gehoorzaam als een lijk. 

Hier de hoogtepunten (of dieptepunten zo u wilt) uit Martin Bosma’s J’accuse:

Voorjaar 2006. D66 staat op nul zetels. Er vindt een dramatische vergadering plaats. Een nieuwe groep neemt het heft in handen. Aanwezig: Gerard Schouw, Ingrid van Engelshoven, Gerben Gerbrandy, Frans van Drimmelen, Alexander Pechtold. Opvallend: al deze mensen hebben een relatie met Dröge & Van Drimmelen, bijvoorbeeld omdat ze er partner van zijn of worden. Het is in feite het lobbykantoor dat zich ontfermt over een politieke partij die op sterven na dood is.

Pechtold verdwijnt. Wie moet hem opvolgen? De baas van het lobbykantoor weet wel iemand. Die in Libanon woont. Een zekere mevrouw Kaag. Wie legt vervolgens contact met Kaag? Dat doet Ingrid van Engelshoven, D66-wethouder, maar daarvoor partner bij Dröge & Van Drimmelen. Ze vliegt op kosten van de belastingbetaler naar Libanon en polst Kaag. De vicepremier van Nederland is dus geselecteerd door de directeur van een lobbykantoor. Een gezinslid van mevrouw Kaag werkt tot op de dag van vandaag voor een dochter van Dröge & Van Drimmelen.

Even een paar klanten van Dröge & Van Drimmelen:

  • Sustainable Development Goals Nederland van de Verenigde Naties. Wie is de voorzitter? Alexander Rinnooy Kan, D66.
  • De Consumentenbond geleid door Lousewies van der Laan. D66.
  • Voorzitter VNO/NCW-west is partner bij Dröge & Van Drimmelen. Wie leidt VNO? Ingrid Thijssen van D66.
  • VVVF, de organisatie van verfproducenten – met daarin dominant: AkzoNobel, jarenlang geleid door Hans Wijers, van D66.

Jonkvrouw Ollongren was eerst ambtenaar, maar dankzij Frans van Drimmelen komt ze heel hoog op de D66-lijst. Nummer 5. Nu, als minister van Defensie, koopt ze extra JSF’s. Wat is het lobbykantoor van JSF? Nou, Dröge & Van Drimmelen. De politiek secretaris van D66 in Amsterdam-Zuid werkt voor Dröge & Van Drimmelen. We herinneren ons de Kaag-documentaire uitgezonden door NPO66. De legendarische conversatie op de achterbank. Mevrouw Kaag is geschokt over de opkomst van partijen als de mijne. Dan vraagt ze: ‘Wie zijn die mensen?’ Het antwoord komt van haar voorlichter. Die werkt nu voor Coca-Cola, een klant van Dröge & Van Drimmelen.

Overal in Nederland worden de instituties volgeplempt met D66’ers. Spoorwegen, Raad van State, (tot voor kort de NPO), Tweede Kamer, (tot voor kort de Rabobank), KLM, ANWB, Consumentenbond. Frans van Drimmelen zag het als zijn taak overal posities te veroveren voor zijn partij. En daarmee dus voor zijn lobbybedrijf. Op heel veel ministeries werken ex-werknemers van Dröge & Van Drimmelen. Dröge & Van Drimmelen is vooral sterk in de sector van de groene maffia. Dus de branche die zich schathemeltje kan verrijken met windturbines, zonnepanelen etc. Het huidige kabinet geeft 108 miljard uit aan stikstof en klimaatwaanzin. Wat is dit anders dan het creëren van één grote voedseltrog voor de klanten van Dröge & Van Drimmelen?

Bosma concludeert gortdroog: D66 noemt zich een politieke partij. Maar is het niet gewoon de façade van een lobbykantoor? Hoe staat de minister tegenover de D66-netwerkcorruptie, die zich als een niet te stuiten venerische ziekte heeft ingevreten in ons openbaar bestuur?

Het is te bizar voor woorden dat de Nederlandse pers al deze weerzinwekkende kille feiten volkomen negeert. D66 is volgens de peilingen gedegradeerd tot een marginaal partijtje maar heeft Nederland nog steeds in een wurggreep, zo blijkt nu weer bij D66’s gedram over het stikstofakkoord dat er gelukkig niet komt. Hup boeren! Een octopus, piovra in het Italiaans, heeft acht tentakels. De kop van de D66-octopus (Van Drimmelen) is er afgehakt, maar de tentakels spartelen vrolijk door. Kent u de Koreaanse lekkernij sannakji? Eet smakelijk.

Met uw donatie steunt u de onafhankelijke journalistiek van HP/De Tijd. Word donateur of word lid, al vanaf €4 per maand.