Spring naar de content
bron: paul tolenaar

Nicolien Mizee: ‘Ik heb altijd een extraatje in het leven willen zijn’

Nicolien Mizee (58) verdwaalt haar hele leven al. Het ontregelde alles. Van het gymnasium belandde ze op de moedermavo en tot haar 35ste op een kamertje met een bijstandsuitkering. Tot het haar uiteindelijk lukte om een veelgeprezen schrijfster te worden. Maar de weg vinden bleef een probleem. ‘Ineens besefte ik: het is niet mijn schuld.’

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nathalie Huigsloot

“Ik weet niet of ik echt gehuild heb, maar het zat er dichtbij,” zegt schrijfster Nicolien Mizee, bekend van romans als Moord op de moestuin en haar veelgeprezen boeken met faxen over haar leven die ze schreef aan haar leermeester, scenarioschrijver Ger Beukenkamp. 

In haar huis in Haarlem vertelt Mizee over het moment dat ze het bewuste krantenartikel toegestuurd kreeg. “Een mevrouw die ik ken van het vrijwilligerswerk dat ik doe op de heemtuin – waar we die dag met de bramenstruiken bezig waren – begon erover dat ik wel wat lege jampotjes van haar kon krijgen, en vertelde hoe ik die bij haar kon ophalen. Ze begon uit te leggen hoe ik moest rijden. Ik onderbrak haar en vroeg naar het adres. 

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap