Spring naar de content
bron: paul tolenaar

Oprichters BBB: ‘We voeren permanent campagne’

Caroline van der Plas is hét boegbeeld van de BoerBurgerBeweging. Maar zij is niet alleen verantwoordelijk voor het succes van de partij. Henk Vermeer en Wim Groot Koerkamp, twee marketeers met agrarische roots, staan haar vanaf de oprichting terzijde. Hoe verklaren zij de triomf? En: hoe nu verder? Een dubbelinterview. ‘De groslijst met Kamerleden en bewindspersonen ligt al klaar.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Jan Smit

Met de glansrijke overwinning tijdens provinciale verkiezingen heeft de BoerBurgerBeweging (BBB) het politieke landschap stevig omgeploegd. Het kabinet, de Tweede Kamer, de Provinciale Staten, de besturen van de waterschappen: niemand kan meer om de partij heen. Met dank aan de alom aanwezige Caroline van der Plas, medeoprichter, frontvrouw en – vooralsnog – enig Tweede Kamerlid van BBB.

Samen met Henk Vermeer (56) en Wim Groot Koerkamp (57) – destijds beiden nog partner bij het op de agrarische sector gerichte communicatiebureau ReMarkAble – plantte zij in 2018 het eerste zaadje voor het succes van de partij. Zij vormden met zijn drieën het bestuur – Van der Plas als voorzitter, Groot Koerkamp als secretaris, Vermeer als penningmeester.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap