Spring naar de content

Dranquilo: zonder Duivel Alcohol fris & fruitig de zomer door met dominee Don Arturo

Arthur van Amerongen is jaloers op Pepijn Lanen en Koos van Plateringen, omdat zij wél subsidie hebben gekregen om verslag te doen over hun gevecht met Koning Alcohol. 'Dat wil ik ook, minister. Geef mij die doekoe!'

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Arthur van Amerongen

Mijn favoriete glossy is LEF, het lijfblad voor alcoholisten, kettingrokers, ritalinsnuivers en andere tot slaaf van roesmiddelen gemaakten. Op de cover van de laatste editie van LEF stond Dave Roelvink: Van Bad Boy naar Decent Dad. Toen dacht ik: en nu is het mijn beurt, want ik sta al bijna vier maanden helemaal droog en bovendien ben ik veel knapper dan de zoon van Drol Riesvink. Bovendien rook ik ook niet meer en ben ik ook nog eens met de crack, de Oxycontin, fentanyl en vooral met dat duivelse lachgas gestopt. Helemaal op eigen kracht! 

Op Twitter houd ik mijn volgers op de hoogte van mijn transitie van vadsige alcoholist en smerige, kettingrokende junk tot frisse, geheelonthoudende en aanstootgevende koorknaap, en dat levert mij veel hoon en spot op. Dat zijn allemaal querulanten die jaloers zijn op mijn succes, omdat ze zich helemaal naar de gallemiezen paffen en zuipen en snuiven en te laf en te slap zijn om te stoppen. Stelletje weekdieren! 

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap