Spring naar de content
bron: anp

De CPNB verkwanselt het eerbiedwaardige Boekenweekgeschenk: nieuwe editie wordt een knutselwerkje van de familie Chabot

Ilja Leonard Pfeijffer, schrijver van het Boekenweekgeschenk van 2022, vindt dat de CPNB een grote fout heeft gemaakt door het Boekenweekgeschenk van 2024 te laten schrijven door de familie Chabot. 'De neerbuigende aanname dat kwaliteit te moeilijk is voor de meeste mensen is elitair.'

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Ilja Leonard Pfeijffer

Ik zeg het vaak: ik heb enorm geluk met mijn Italiaanse schoonmoeder. Zij is een beschaafde, gereserveerde, intelligente en uiterst beminnelijke dame en dat had gemakkelijk helemaal anders kunnen zijn, vooral in Italië. Bovendien is zij een geleerde: emeritus hoogleraar patristiek. We doen het nooit, maar in theorie zou ik met haar in het Latijn kunnen converseren. 

Gisterenavond kwam zij bij ons eten. Terwijl Stella en ik de risotto maakten, had zij belangstelling voor mijn nieuwe boekenkast. Zo iemand is zij. Tijdens het diner kwamen wij te spreken over de Italiaanse politiek. Hoewel niemand van de drie aanwezigen nog overtuigd hoefde te worden van de verwerpelijkheid van premier Giorgia Meloni, werden daaraan veel woorden vuilgemaakt. De vraag die dan altijd vroeg of laat opkomt, meestal vroeg, is wie haar kan uitdagen. 

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap