Spring naar de content
bron: anp

Het verkiezingsprogramma van Pieter Omtzigt kan hem alleen maar schade berokkenen

'Zijn kiezers stemmen niet op hem vanwege zijn politieke programma, maar omdat hij de volmaakte tegenpool is van Mark Rutte, schrijft Ilja Leonard Pfeijffer over Pieter Omtzigt. 'In plaats van een joviaal glibberende, optimistische allemansvriend willen de mensen nu een moeilijk kijkende, onsympathieke zeur met een messiascomplex.'

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Ilja Leonard Pfeijffer

Na lang wachten heeft de politieke partij die al maanden de grootste is in de peilingen bekend gemaakt wat zij eigenlijk wil. Deze week presenteerde Pieter Omtzigt van de Partij van Pieter Omtzigt die genoemd is naar de titel van het boek van Pieter Omtzigt zijn verkiezingsprogramma. 

Het verkiezingsprogramma is getiteld Tijd voor herstel, met als ondertitel Vertrouwen. Zekerheid. Perspectief. met drie standvastige punten in plaats van onbetrouwbare kommaatjes. De titels van verkiezingsprogramma’s worden speciaal bedacht voor columnisten, want wie van de programmacommissie van de partij zou een titel kiezen die herinnert aan de lange herstelperiode die Pieter Omtzigt nodig had toen hij een burn-out had, als dit niet was om grappenmakers een plezier te doen met een gemakkelijke voorzet. Ze hadden het programma ook Ziekteverlof kunnen noemen. 

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap