Spring naar de content

Tips om de decembermaand iets voordeliger te maken!

De gezelligste tijd van het jaar staat weer voor de deur, maar dit is in veel gevallen ook direct de duurste tijd van het jaar.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Ook wie zich in eerste instantie voorneemt het financieel rustig aan te doen zal de kosten toch zien oplopen. Van een Sinterklaascadeautje hier tot een kerstboom daar. Veel kosten worden vooraf niet begroot maar die Kerstborrel met vrienden is toch wel een traditie die niet gemist kan worden, maar is helaas niet gratis. Nu is het niet aan te raden om in december maar zonder boom in je eentje thuis te gaan zitten, om te gaan besparen. Voordelig plezier bestaat ook. Hoe je de decembermaand toch feestelijk doorkomt en je ook nog wat van je eindejaarsbonus overhoudt? Lees snel verder.  

Check je abonnementen 

December is de maand van reflectie, maar ook van vooruit kijken. Je kunt je voornemen om komend jaar daadwerkelijk te starten met sporten, maar wanneer je stiekem wel weet dat dit niet gaat gebeuren dan is het aan te raden dat abonnement ook maar meteen op te zeggen. Het scheelt je iedere maand geld en er zijn andere manieren om in beweging te komen. Investeer het geld liever in een Sim Only van Odido en en start met thuisworkouts. Sowieso is een sim only (waarschijnlijk) veel goedkoper dan je huidige abonnement, iets wat je uiteindelijk ook weer veel geld gaat schelen. Met een voordelig sim only abonnement heb je altijd bereik, en kun je dus ook een fijne podcast combineren met een stevige wandeling. Kortom, maak realistische voornemens en skip alle abonnementen die je niet volop gebruikt. Van ongelezen kranten tot ongebruikte sportscholen, een besparing die je veel gaat schelen. Niet in december, maar in heel 2024 en daarna!

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee

Last minute boodschappen 

Je zult er misschien wat langer voor in de rij bij de supermarkt moeten staan, maar wanneer je niet dagen vooruit boodschappen doet maar last minute dan is de kans groot dat je tegenwoordig mooie koopjes kunt scoren. Veel supermarkten hebben namelijk tegenwoordig verrassingsboxen die een mooi voordeel kunnen opleveren. Je moet er wel een beetje creatief voor zijn, want je weet niet exact wat erin zit. Niet alleen supermarkten doen mee aan dit concept, ook veel restaurants en goede traiteurs. Dus luxe eten, voor een voordelige prijs. Misschien niet geschikt wanneer je een zorgvuldig samengesteld kerstdiner ambieert. Maar dat zijn hooguit twee dagen in de maand, de rest kun jij heerlijk genieten van de restjes van deze toptenten. Kortom, december op een goedkope manier doorkomen is echt mogelijk. Spreek met vrienden en familie af dat jullie het samenzijn het belangrijkste vinden, en niet de cadeaus. Vaak geef je spullen die je zelf toch niet zou kopen. Meer aandacht voor elkaar en minder focus op materialisme, een mooie kerstgedachte. Ook is december dus het moment om eens scherp door je huidige uitgaven te gaan, dit kost je wat tijd maar je gaat er maandelijks plezier van hebben. Een goedkoper sim only abonnement gaat je tientjes schelen per maand, het opzeggen van je sportschool ook. Aan fitheid ga je waarschijnlijk weinig inleveren, met een paar goede apps krijg jij gewoon je dagelijkse workout!