Spring naar de content

Welke autoverzekeringen kun je allemaal afsluiten?

Probeer je jezelf wegwijs te maken in de zoektocht naar een goede autoverzekering? Het is niet altijd eenvoudig om een goede keuze te maken.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Met een groot aantal verzekeringsopties en bijkomende aanvullende mogelijkheden is er voor iedereen wel iets te krijgen wat het beste bij je past. Voor een tweedehandsauto die wellicht nog enkele jaren meegaat, heb je bijvoorbeeld een minder uitgebreide verzekering nodig dan wanneer je met jouw gloednieuwe auto de garage uitrijdt. Jouw behoeften moeten daarom centraal staan bij het vinden van een nieuwe verzekering. Maar welke verzekeringen zijn er dan allemaal mogelijk? En hoe zorg je ervoor dat alles helemaal naar wens is? Onderstaande informatie zorgt ervoor dat je een beter beeld krijgt van de mogelijkheden van Univé

De basisdekking voor de aansprakelijkheid

De eerste autoverzekering die je tegenkomt, is de WA-verzekering. Dit is de wettelijke aansprakelijkheid en verplicht voor iedere weggebruiker. Je kunt het zien als de basisverzekering en het is daarom ook de goedkoopste oplossing. Met deze verzekeringsoptie ben je gedekt tegen de aansprakelijkheidsclaims na een ongeval of het rijden van schade aan anderen en hun eigendommen. Mocht je dus een keer een spiegel van een geparkeerde auto af rijden, dan hoef je je geen zorgen te maken om de kosten. De financiële lasten hoef je dus niet meer zelf te dragen, buiten het eigen risico dat je moet betalen voordat de verzekeraar uitkeert. Vooral tweedehandsauto’s zijn gebaat bij deze verzekeringsvorm en je kan voorkomen dat je hoge boetes krijgt door het niet verzekerd rondrijden. 

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee

Uitbreidingsmogelijkheden voor meer dekking

Naast de WA-verzekering zijn er uitbreidingsmogelijkheden beschikbaar. Een daarvan is de cascoverzekering. Deze verzekeringsoptie dekt niet alleen de schade die je rijdt aan anderen, maar ook de schade aan jouw eigen voertuig in het geval van diefstal, brand of natuurrampen. Het kan immers zomaar zijn dat je naar buiten stapt en jouw auto schade heeft. De hoge kosten die hiermee gepaard gaan, zorgen ervoor dat je jouw spaarrekening moet plunderen als je niet verzekerd bent. Wil je nog meer gedekt zijn onderweg en de schade aan jouw eigen voertuig ook vergoed krijgen als je het ongeluk zelf veroorzaakt hebt? Dan moet je de allriskverzekering nemen. Alle mogelijke scenario’s zijn hierin gedekt en je staat niet meer voor hoge kosten. 

Aanvullende opties ook beschikbaar

Maar er is nog meer! Als je een van de standaardverzekeringen hebt uitgekozen, maar het idee hebt dat je nog niet voldoende gedekt bent, kun je ook nog aanvullende opties toevoegen. Iedere aanvullende verzekering brengt weer andere mogelijkheden met zich mee. Denk bij deze opties aan een inzittendenverzekering, die ook de medische kosten van jouw passagiers dekt, of de rechtsbijstandverzekering. Mocht er een geschil komen, dan hoef je de hoge gerechtskosten niet meer zelf te betalen. Wil je onderweg ook voorzien zijn van goede pechhulp? Dan kun je dit ook toevoegen als aanvullende optie bij jouw verzekering. Vanaf nu hoef je je nergens meer zorgen om te maken en kun je genieten van de autoritten die je maakt.