Spring naar de content
bron: anp

De bedachtzame baby steps van Amalia

Met kleine stapjes – ‘baby steps’ – werkt Amalia aan haar rol als toekomstig koningin. Na tot aan haar achttiende uit de wind te zijn gehouden en daarna te moeten schuilen voor de Mocromaffia, was het moeilijk voor haar om in de rol van troonopvolger te groeien. Op Koningsdag in Emmen werd duidelijk dat ze behoedzame stappen maakt.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Kemal Rijken

‘Het is beter om veel kleine stapjes in de goede richting te zetten, dan een grote sprong voorwaarts te maken en vervolgens achterover te vallen,’ zou Boeddha ooit eens hebben gezegd. Hij zag zelfdiscipline als een uitgangpunt voor ieder mens. Het kleine stapjes-principe, vaak baby steps genoemd, lijkt toegepast te worden door kroonprinses Amalia, die met zelfbeheersing groeit in haar rol van troonopvolger. 

Het viel op tijdens de officiële viering van Koningsdag in Emmen. Bedachtzaam wandelde Amalia langs de menigte in de Drentse stad. Gezorgd was voor een ‘volksbad’, waarbij het veel handjes schudden en selfies maken was. Zoals gebruikelijk proefden de Oranjes lokale lekkernijen en deinsden ze, hoewel opvallend minder uitbundig dan vorig jaar in Rotterdam, mee op de hoempapamuziek. Verder was Amalia goed voorbereid: de korte, makkelijke interviewtjes met de NOS gingen haar prima af.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap