Spring naar de content
bron: anp

Het gejammer van de zeven vinkjes over de verhoogde BTW op kranten en boeken

Het pathetische gejammer van roomblanke uitgevers en redacties over de paar dubbeltjes meer voor een boek of een krant die de linkse, elitaire beau monde straks moet ophoesten, is aandoenlijk, schrijft Arthur van Amerongen in zijn satirische donderdagpreek.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Arthur van Amerongen

Vroeger kocht ik tijdens mijn schaarse bezoekjes aan het droevige vaderland op zaterdag een heel pak kranten. Ik vond het altijd een heerlijk ritueel om in een bruine kroeg, de Volkskrant, het NRC, Trouw, Het Parool, De Telegraaf, het Algemeen Dagblad en de Gooi- en Eemlander door te pluizen. Die laatste krant kocht ik omdat mijn vriendin destijds in de vrije natuur net buiten het ooit zo fijne stadje Weesp woonde en ik dol ben op regionaal nieuws.

Sinds de inhalige inwoners van Weesp -  bijgenaamd 'de moppen' - voor de Anschluss met Amsterdam stemden omdat de prijs van hun onroerend goed daardoor aanzienlijk ging stijgen, gaat het eeuwenoude vestingstadje nu gebukt onder de groen-rode terreur van Pyongyang aan de Amstel. Boontje komt om zijn loontje. 

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap