Spring naar de content
bron: bnnvara

Pleidooi voor minder BN’er-boeken

Boeken van bekende Nederlanders zijn ongelooflijk saai, vindt Tessa Sparreboom. Waarom geven we er dan toch zoveel aandacht aan?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Tessa Sparreboom

Ik zeg het maar even zoals het is: Tim Hofman heeft een boek geschreven. Gister zat hij bij Sophie van Sophie & Jeroen aan tafel om Goede moed, pleidooi voor een minder angstig bestaan te promoten. Tims boodschap is een blijde: we moeten ons niet door angst laten regeren. Hoe dat precies in zijn werk gaat, valt te lezen in Goede moed, pleidooi voor een minder angstig bestaan (Meulenhoff, €21,99).

Mijn hart ging uit naar Peter van Hesse uit Voorthuizen, gepensioneerd eigenaar van een reclamebureau, liefhebber van sportvliegtuigjes en inzender van het AD. ‘Ik was lang niet in een boekwinkel geweest,’ schreef Van Hesse deze maand in zijn krant, ‘en toen ik binnenkwam, werd ik overweldigd door het enorme aanbod.’ Prachtig, zo’n man die de AKO ontdekt. En toch kwam Peter van een koude kermis thuis. ‘De boeken over misdaad en spionage lagen achter in de winkel, maar ik moest mij eerst door een muur van boeken van Bekende Nederlanders worstelen voordat ik een keuze kon gaan maken.’

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap