Spring naar de content

Wil je gaan wonen op hoogte? Houd hier dan rekening mee!

Wanneer je een nieuw huis koopt kan het zijn dat je direct valt voor de mooie locatie, de prachtige keuken of de design badkamer.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Hiermee kunnen heel belangrijke dingen snel naar de achtergrond verdwijnen. Zaken waarvan je dan achteraf denkt; had ik er maar wél rekening mee gehouden. Eén van de aspecten die je regelmatig terughoort waar mensen vooraf geen rekening mee hielden, is bijvoorbeeld het feit dat een huis niet op de begane grond gevestigd is. Dit kan een prachtig uitzicht opleveren, maar het heeft ook vele praktische bezwaren. Welke dat zijn? Lees snel verder. 

De verhuizing 

Om maar bij het begin te beginnen; de dag wanneer je je intrek gaat nemen in de woning. Het is dan aan te raden om direct maar een verhuislift te huren. Gelukkig is dit tegenwoordig niet heel prijzig meer, kijk maar eens bijvoorbeeld naar de prijzen van een verhuislift huren in Utrecht. Maar vergeet dit niet, want naast dat het veel praktischer is in veel gevallen, is het soms ook gewoonweg niet mogelijk om zonder verhuislift te verhuizen. In de kleine trappenhuizen past in veel gevallen geen kast of bank terwijl je die toch graag wilt meenemen. Dus wanneer je op hoogte gaat verhuizen, is het aan te raden verhuislifthuren.eu te raadplegen.  

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee

Kinderen 

Heb je nu nog geen kinderen maar wil je die binnenkort wel? Dan is het ook aan te raden dit mee te nemen in de overweging bij het kopen van een woning op hoogte. Wanneer er een lift is dan scheelt dat alweer veel gedoe en slepen met kinderwagens, maar ook qua veiligheid kan het een risico zijn. Denk bijvoorbeeld aan balkons op hoogte waar kinderen overheen kunnen klimmen. Nu hoeft het zeker niet zo te zijn dat kinderen op hoogte een no go zijn, maar het is wel iets waarvan het goed is om er rekening mee te houden.  

Oude van dagen 

Zijn die kinderen al lang de deur uit en beginnen de jaren juist te tellen? Dan is het ook aan te raden om goed te kijken of de faciliteiten voor jou wel zodanig zijn dat je er ook nog een aantal jaren kunt wonen. Want wanneer er geen lift is, dan kan dat jaren ’20-huis nog zo mooi zijn; er komt een dag dat die trappen niet meer eenvoudig beklommen kunnen worden. Dus dan is het aan te raden voor een woning te gaan die op de begane grond gevestigd is of waar je in ieder geval goed met een lift kunt komen. 

Wonen op hoogte is superleuk, het geeft je vaak een mooi uitzicht en de nodige privacy. Maar houd er ook rekening mee dat er een keerzijde aan zit. Het kan een belemmering vormen voor mensen die slecht ter been zijn, een gevaar voor kinderen maar ook bij de verhuizing biedt het nogal wat uitdagingen. Uitdagingen die prima te tackelen zijn met een goede en grondige voorbereiding. Succes!

Met uw donatie steunt u de onafhankelijke journalistiek van HP/De Tijd. Word donateur of word abonnee, al vanaf €5 per maand.