Spring naar de content

Zekerheid van private leasen auto trekt steeds meer consumenten

Een groeiend aantal Nederlandse consumenten kiest bewust voor private lease, op het moment dat de huidige auto vervangen moet worden.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Private lease biedt ten opzichte van de aankoop van een occasion of nieuw model verschillende voordelen. De zekerheid van deze contracten is daar een goed en vaak genoemd voorbeeld van. Als consument weet je met een private leasecontract direct waar je maandelijks aan toe bent. Kosten voor bijvoorbeeld het onderhoud aan het voertuig komen voor rekening van de leasemaatschappij en vallen daarmee nooit onverwachts hoog uit. Iets waarvan wel vaak sprake is bij het kopen van een auto. 

De inflatie van de afgelopen paar jaar en de voor sommige sectoren tegenvallende loonstijgingen maakt dat een groeiend aantal huishoudens moeite heeft om rond te komen. Met een leasecontract bouwt men enige zekerheid in en hoeft het eigen vermogen niet te worden aangeboord om een auto te kunnen rijden. Een alternatief is een auto abonnement. 

Verschil auto abonnementen en private lease

Waar private lease over het algemeen gericht is op contracten van tenminste twee of drie jaar, lopen auto abonnementen veel korter. Je sluit zo’n contract al af voor een paar maanden. Een auto abonnement is interessant voor consumenten voor wie het repareren van de huidige auto niet meer rendabel is. In plaats van direct een langlopend leasecontract afsluiten of een nieuwe occasion kopen, pakken zij de tijd door eerst voor een kortlopend auto abonnement te kiezen. 

Geen BKR-registratie bij auto abonnementen 
Niet alleen het feit dat een auto abonnement vaak een korte looptijd heeft, maakt dit interessant voor huishoudens. Ook gaat een auto abonnement niet gepaard met een BKR-registratie. Iets wat wel het geval is bij private leasecontracten. Ben je voornemens binnenkort een hypotheek af te sluiten? In dat geval kan een BKR-registratie in je nadeel werken. De maximale hypotheek zal lager uitvallen. 

Private lease of auto abonnement, voor de consument komt het veelal op hetzelde neer. Namelijk voor een vast bedrag per maand autorijden. Voor een volledig overzicht tonen lease vergelijkers als Autonomer daarom steeds vaker beide leasevormen in één overzicht. 

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee

Leasepark in Nederland groeit de laatste jaren 

Recent gepubliceerde cijfers van de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen laat zien dat het leasepark in Nederland blijft groeien. Het ondersteunt het voorgaande, dat een auto leasen nog altijd aan populariteit wint onder Nederlandse consumenten. In het geval van private lease is er sprake van een groei van 1,2 procent in Q1 van dit jaar, vergeleken met het laatste kwartaal van vorig jaar. Ook de zakelijke leasemarkt doet het goed met een groei van 1,4 procent over diezelfde periode. De zakelijke leasemarkt beweegt zich langzaam richting een miljoen auto’s, met nu al ruim 850 duizend zakelijke leaseauto’s op de weg. 

Met uw donatie steunt u de onafhankelijke journalistiek van HP/De Tijd. Word donateur of word abonnee, al vanaf €5 per maand.