Spring naar de content
bron: anp

Boeken, boeren en barbaren (BBB)

Max Pam over de voorgenomen btw-verhoging op boeken. 'Mijn eerste reactie op de nieuwbakken plannen van het nieuwe kabinet was, zoals met veel andere aangekondigde maatregelen: oh, dat gaat vast en zeker niet door. Toch weet je maar nooit.'

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Max Pam

Max Pam hield voor het Boekverkooperscollegie Eendragt een lezing over de verticale prijsbinding en over de verhoging van de btw op boeken, onder de titel: Boeken, boeren en barbaren (BBB).

Door de politieke actualiteit moest ik ineens denken aan een van mijn eerste stukken, ongeveer vijftig jaar geleden geschreven, vermoedelijk in 1975. Dat was nog in het pre-digitale tijdperk en ik kan het ook niet meer vinden, hoewel ik zo ijdel ben om bijna alles wat ik schrijf te archiveren. Het stuk zit niet in de onvolprezen databank Delpher en in andere uithoeken van het internet is het eveneens spoorloos. Vermoedelijk heeft het in Vrij Nederland gestaan, maar dat archief is zo vaak van hand tot hand gegaan dat het voor mij niet meer te vinden is. Zelf ben ik ook slordig geweest. Ik zal het hebben weggegooid, omdat het een bijzonder saai stuk was over een bijzonder saai onderwerp. 

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap

Met uw donatie steunt u de onafhankelijke journalistiek van HP/De Tijd. Word donateur of word abonnee, al vanaf €5 per maand.