Spring naar de content
bron: nos

Het Oranjegevoel: zeiken op de NOS

Tessa Sparreboom over Studio Fußball, het praatprogramma over het Europees kampioenschap voetbal. 'Zonder middelmatige talkshows zou de natie waarschijnlijk uiteenvallen.'

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Tessa Sparreboom

De eerste wedstrijd van Nederland op dit Europees kampioenschap keek ik afgelopen zondag in een café. ‘Kút-Memphis,’ zei iemand (een man, dat wil ik wel verklappen) aan de bar. Dit was, nog meer dan een brullende Wout Weghorst, het Oranjegevoel: hardop zeiken op alles wat je eventjes niet aanstaat, ongehinderd door een gebrek aan verstand van zaken en vijf Jupiler. Normaal gesproken hebben we daar de politiek voor, maar voor de afwisseling is zo’n EK wel leuk.

Dat voetbal en gezanik hand in hand gaan is geen nieuws, maar dat kijkers nu drie (goed, soms twee) keer per dag kunnen leeglopen is wel een luxe. Om 15 uur, 18 uur en 21 uur beginnen de wedstrijden, en zelfs voor de paar lege momenten heeft de NOS iets bedacht: Studio Fußball, een praatprogramma dat bij de mensen nog meer woede lijkt op te wekken dan een witte haarband.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap

Met uw donatie steunt u de onafhankelijke journalistiek van HP/De Tijd. Word donateur of word abonnee, al vanaf €5 per maand.