Spring naar de content

Zakenpartner en medewerker hecht waarde aan duurzaam relatiegeschenk

Een groot aantal bedrijven verrast medewerkers en zakenpartners in de periode voor de jaarwisseling, maar vaak ook voor de zomer met een relatiegeschenk.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Met een dergelijk presentje laten zij zien het werk van zakenpartners en medewerkers te hebben gewaardeerd in de afgelopen periode. Het motiveert om na de vakantie opnieuw hard aan de slag te gaan. Tegenwoordig speelt duurzaamheid een steeds bepalender factor bij het kiezen van relatiegeschenken. Zo wint bijvoorbeeld waterflessen bedrukken aan populariteit, terwijl verschillende andere meer traditionele relatiegeschenken als pennen en mokken minder vaak uitgedeeld worden. In dit artikel lees je meer over de waarde van duurzame relatiegeschenken. 

Zoektocht naar relatiegeschenken waar men wat aan heeft 
Ondernemers zoeken bewust naar relatiegeschenken waar een ontvanger daadwerkelijk wat aan heeft. Immers, een cadeau dat direct op zolder of in de prullenbak verdwijnt past niet bij een duurzame manier van ondernemen. Zo kan naast het bestellen van waterflessen ook aanstekers bedrukken een optie zijn; zeer geschikt om uit te delen op een beurs. Immers, een aansteker komt altijd van pas. Hierbij maakt het niet uit of iemand rookt of de aansteker gebruikt voor het aansteken van de barbecue op de camping, de kaarsen op het terras, enzovoorts. 

Aluminium drinkfles boven een bidon van plastic 
Duurzaamheid zit niet alleen in de mate waarin een relatiegeschenk gebruikt zal worden door een ontvanger. Ook wordt hierbij gekeken naar het materiaal waarvan het cadeau gemaakt is. Zo verkiezen ondernemers, maar ook ontvangers een aluminium drinkfles bijvoorbeeld boven een bidon van plastic. Een aluminium drinkfles gaat veel langer mee, blijft mooi en voelt steviger aan. Door iets meer te investeren bied je een medewerker of zakenpartner een presentje waar deze jaren plezier van zal hebben. Een investering in de relatie met een medewerker of partner. 

Duurzaamheid steeds belangrijker in bedrijfsvoering 
Een relatiegeschenk dat niet of slechts gedeeltelijk past bij een duurzame manier van ondernemen kan een averechts effect hebben. In plaats van dat een medewerker dit waardeert, zal deze kritiek uiten op het niet duurzaam opereren van diens werkgever. Duurzaamheid is steeds belangrijker geworden. Zo kijken bijvoorbeeld ook sollicitanten en consumenten meer en meer naar de mate waarin een organisatie duurzaam opereert. Het is niet voor niets dat veel bedrijven investeren in een elektrificatie van het wagenpark, het monteren van zonnepanelen op het dak van hun bedrijf, enzovoorts. Naast de kostenbesparing die het oplevert, trekt het consumenten en werkzoekenden aan. Bestel nu jouw relatiegeschenken snel en goedkoop bij Loopper.nl

Inschrijven nieuwsbrief

Met uw donatie steunt u de onafhankelijke journalistiek van HP/De Tijd. Word donateur of word abonnee, al vanaf €5 per maand.