Spring naar de content

Dit is waarom we eigenlijk allemaal asperges zouden moeten eten!

Asperges staan lang niet bij iedereen op de lijst van voedingsmiddelen die wekelijks op het menu staan.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Er zijn mensen die helemaal nooit asperges eten en sommige mensen eten alleen af en toe asperges op een feestje, als er bijvoorbeeld een asperge met ham wordt aangeboden als hapje. Toch zijn asperges heel gezond en ze kunnen echt een smakelijke aanvulling op een maaltijd zijn. Zo kun je ze ook terugvinden in een HelloFresh maaltijdbox, wat het direct ook makkelijker maakt om een smakelijk gerecht met asperges te maken. Waarom zouden we eigenlijk allemaal asperges moeten eten? Wij geven je inzicht in de belangrijkste redenen.

 Asperges zijn laag in calorieën

Wil je wat afvallen of wil je er vooral voor zorgen dat je op gewicht blijft? Dan zijn asperges ideaal. Ze zijn namelijk laag in calorieën. In 100 gram asperges zit slechts 21 kcal en dat is zeer weinig. Je kunt dus met een gerust hart van asperges genieten zonder dat je bang hoeft te zijn dat je ervan aankomt.

 Het is goed voor de gezondheid van je nieren

Voor je gezondheid is het natuurlijk belangrijk dat je nieren goed werken. Asperges bevatten asparagine. Dit is een stof die helpt bij het afbreken van gifstoffen in je lichaam en die de werking van je nieren stimuleert. Asperges werken daarnaast ook vocht afdrijvend, waardoor ze je helpen je bloeddruk te verlagen.

 Asperges zijn rijk aan vitamine C

Vitamine C is heel belangrijk. Het is goed om er voldoende van binnen te krijgen. Deze vitamine zorgt er namelijk voor dat je cellen beschermd worden. Vitamine C houdt ook je weerstand op peil, bevordert de opname van ijzer en speelt een rol bij de vorming van bindweefsel. Je wilt er dus genoeg van binnenkrijgen. In 100 gram asperges zit al 40 procent van je dagelijkse behoefte aan vitamine C.

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee

 Asperges zijn een bron van foliumzuur

Foliumzuur is in het bijzonder belangrijk voor zwangere vrouwen, maar eigenlijk is het voor iedereen belangrijk. Foliumzuur, dat ook wel vitamine B11 wordt genoemd, helpt bijvoorbeeld bij de groei en een goede werking van het lichaam. Er zit maar liefst 80 microgram foliumzuur in slechts 100 gram asperges.

 Ze zijn rijk aan mineralen

Er zijn veel vitaminen en mineralen terug te vinden in asperges. Deze voedingsstoffen zijn belangrijk voor je algehele gezondheid en een goed functioneren van je lichaam. Asperges zijn rijk aan onder meer kalium, calcium, ijzer, magnesium, zink, fluor, mangaan en vitaminen E en K.

Inschrijven nieuwsbrief

Met uw donatie steunt u de onafhankelijke journalistiek van HP/De Tijd. Word donateur of word abonnee, al vanaf €5 per maand.