Spring naar de content

Vrolijke vakantieliteratuur

Welke boeken gaan Rob en Arthur deze zomer lezen? Volgens de Foute Jongens is de streekroman een onderschat genre.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Foute Jongens

Rob: De vakantietijd, mijnheer Van Amerongen. Daar hebben wij meerdere malen aandacht aan besteed, laatstelijk nog aangaande kampeerperikelen. Ik reken erop dat onze soms wel heel gedetailleerde beschrijvingen veel landgenoten hebben doen besluiten om dan toch maar op het juiste pad te blijven, al houd ik er ernstig rekening mee dat het ons geen koninklijke onderscheiding zal opleveren.

Wanneer ik geen samenwerkingsverband met u was aangegaan, zou het van dat laatste in mijn geval vast wel een keertje van zijn gekomen: tot dan toe werd ik op de recepties en borrels van Stan Huygens altijd vriendelijk aangesproken door invloedrijke Nederlanders als – ik doe een greep – Jaap Rost Onnes, Aad Ouborg en de voormalige grootmeesteres Martine van Loon-Labouchère. Tegenwoordig houden ze het meestal bij een enkele plichtpleging. “Excuses, daar staat iemand die ik hoognodig moet spreken,” krijg ik dan te horen. Vervolgens lopen ze richting het toilet.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap

Met uw donatie steunt u de onafhankelijke journalistiek van HP/De Tijd. Word donateur of word abonnee, al vanaf €5 per maand.