Spring naar de content

Waarom je bedrijfsgegevens opslaan in de cloud?

Als je de gegevens van je bedrijf lokaal opslaat, moet je beseffen dat je de nodige risico’s loopt.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Gegevens op lokale apparaten zijn namelijk niet altijd veilig en kunnen bovendien verloren gaan als het apparaat kapot gaat. Je voorkomt dit door je gegevens op te slaan in de cloud? Ben je nog niet overtuigd om over te stappen? Lees dan vooral verder, want wij vertellen je hier waarom dit voordelig is voor je bedrijf.

Je kunt er altijd en overal bij

Personeel werkt niet altijd meer vanaf een vaste plek. Dit brengt ons bij de eerste reden om voor cloud opslag te kiezen, want iedereen kan altijd en overal bij de gegevens. Het enige wat hiervoor nodig is, is een goed werkende internetverbinding. Je bent niet langer afhankelijk van het apparaat waarmee je werkt, want de cloud is bereikbaar vanaf elk apparaat dat met het internet verbonden is. Daarbij komt dat je op ieder gewenst moment toegang tot de bestanden hebt, zowel tijdens als buiten werktijden.

Je verhoogt de productiviteit van je werknemers

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee

Sla je de gegevens van je bedrijf op in de cloud? Dan verhoogt dit de productiviteit van je werknemers. Dit komt vooral doordat je de bedrijfsgegevens online opslaat. Hierdoor wordt het voor je werknemers een stuk makkelijker om samen te werken, zelfs als zij niet vanaf dezelfde plek werken. Iedereen heeft immers toegang tot de benodigde bestanden en gegevens en dat komt de effectiviteit en efficiëntie ten goede. Binnen de meeste bedrijven leidt dit uiteindelijk tot een verhoogde productiviteit.

Je gegevens zijn veilig

Voordat jij je bedrijfsgegevens in de cloud opslaat, wil je ongetwijfeld ook weten hoe het met de veiligheid zit. Gelukkig hoef jij je hier geen zorgen over te maken, want de leverancier van de clouddienst is hier verantwoordelijk voor. Zij zorgen voor de beste beveiliging, waardoor je zeker weet dat de gegevens van je bedrijf veilig zijn.

Je hoeft je geen zorgen te maken over onderhoud

Gebruik je lokale servers om je bedrijfsgegevens op te slaan? Dan ben je zelf verantwoordelijk voor de beveiliging, maar ook voor het onderhoud. Dit kost je niet alleen veel tijd, maar ook veel geld. Als jij je gegevens opslaat in de cloud, hoef jij je hier niet langer zorgen over te maken. De clouddienst is namelijk verantwoordelijk voor het onderhoud.

Je software is altijd up-to-date

Alle apparaten die je binnen je bedrijf gebruikt, zijn voorzien van software. Houd je deze niet up-to-date? Dan loop je de nodige risico’s. Als je veel apparaten gebruikt, kan het updaten van de software een tijdrovende klus zijn. Stap je over naar de cloud? Dan regel je dit voortaan centraal. Hierdoor is ieder apparaat dat verbonden is met het netwerk altijd up-to-date.

Je gegevens gaan niet verloren

Tot slot gaan je bedrijfsgegevens niet maar zo verloren. Dit komt doordat er regelmatig een cloud back up gemaakt wordt. Je kunt dit dagelijks doen, maar ook meerdere keren per dag. Hierdoor gaan de gegevens van bedrijf nooit zomaar verloren, zelfs niet als er een apparaat kapot gaat.

Inschrijven nieuwsbrief

Met uw donatie steunt u de onafhankelijke journalistiek van HP/De Tijd. Word donateur of word abonnee, al vanaf €5 per maand.