Spring naar de content
bron: jinek

Dankzij The Man With 1000 Kids, over een Nederlandse spermadonor, staan we er weer mooi op

Deze week verschijnt de opzienbarende Netflix-documentaire The Man With 1000 Kids over voormalig spermadonor Jonathan Meijer. Tessa Sparreboom vreest echter dat niets kan tippen aan zijn vlogs.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Tessa Sparreboom

Een aantal jaar geleden vertelde een vriend me eens dat hij overwoog om spermadonor te worden. Zijn tevreden blik erbij zal ik niet snel vergeten. Toch is het plan nooit van de grond gekomen, en dat had geloof ik te maken met de wet die, goddank, voorschrijft dat kinderen het recht hebben om te weten wie hun donor is. De dames uit de brand helpen is één ding, maar zo’n kind erbij, nee.

Een voormalig donor die dat contact geen probleem vindt, is Jonathan Meijer, over wie de morgen te verschijnen Netflix-documentaire The Man With 1000 Kids verhaalt (zelf houdt hij het overigens op 550). Ze mogen alle duizend aankloppen. Dat is mooi, maar minder fraai is dat hij tegen hun moeders loog over het aantal kinderen dat al met zijn medewerking ter wereld was gekomen – hij hield het op een overzichtelijke zeven. ‘What kind of man would do that?’ vraagt een vrouw in de trailer zich af. Het antwoord: een Nederlander met een paspoort, werkende prostaat en messiascomplex. We staan er, kortom, internationaal weer mooi op.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap

Met uw donatie steunt u de onafhankelijke journalistiek van HP/De Tijd. Word donateur of word abonnee, al vanaf €5 per maand.