Spring naar de content
bron: anp

Schoof is een slappe hap maar Wilders is een oliebol

Dat het kabinet-Schoof een heerlijk doelwit voor columnisten zou worden, was vanaf het begin al duidelijk, maar dat het hilarische karakter ervan zo snel aan de oppervlakte zou treden, dat had zelfs Max Pam niet verwacht.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Max Pam

Een paar maanden geleden, toen er nog druk werd geformeerd, bestempelde ik een regering van PVV, VVD, NSC en BBB als het kabinet-Risee 1. 

Risee is een ouderwets woord dat je niet vaak meer tegenkomt, maar dat zo’n beetje betekent: mikpunt van spot. De eerste keer dat ik het hoorde, was op een winterse dag. Mijn moeder legde altijd een wollen dekentje over de motor van onze auto om die te beschermen tegen de kou, maar op een ochtend vergat zij dat dekentje weg te halen. Bij het starten schoot een enorme steekvlam vanonder de motorkap tevoorschijn. Flarden wol bleken zich in alle uithoeken en onderdelen van de motor te hebben genesteld. Er viel niet meer mee te rijden: total loss

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap

Met uw donatie steunt u de onafhankelijke journalistiek van HP/De Tijd. Word donateur of word abonnee, al vanaf €5 per maand.