Spring naar de content
bron: arthur van amerongen

Comedian Jonathan Krispijn, zwart en joods: ‘Ik noem mijzelf yoga-rechts’

Arthur van Amerongen spreekt komiek Jonathan Krispijn. 'Ik zei dat ik Zwarte Piet helemaal niet racistisch vond en daar werd heel raar op gereageerd. Echt vijandig. Ik zou als 'persoon van kleur' beter moeten weten.'

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Arthur van Amerongen

Parlementair verslaggever van Ongehoord Nederland en comedian Jonathan Krispijn (27) haalde het nieuws nadat hij door Tjeerd de Groot van D66 voor fascist werd uitgescholden. Krispijn maakte vervolgens dit item over zijn joodse familie en zijn bezoek aan Auschwitz. 

https://www.youtube.com/watch?v=WbplKEosZKY

Krispijn: “Mijn moeder is een pikzwarte Colombiaanse, mijn vader is een volle jood. Zijn moeder is een Querido. Mensen vinden dat ingewikkeld. Ik word vaak aangezien voor een Arabier of een Surinamer. Ik zeg op het podium vaak dat ik eruit zie alsof ik de oven heb overleefd. Mensen denken automatisch dat je als joodse neger wel links moet zijn. Een minderheid kan volgens hen nooit rechts zijn.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap

Met uw donatie steunt u de onafhankelijke journalistiek van HP/De Tijd. Word donateur of word abonnee, al vanaf €5 per maand.