HP/De Tijd 03: De opkomst van de zachte man

De Redactie 26 feb 2019

Met deze maand de opmars van de zachte man, als tegenbeweging van macho-leiders die lak hebben aan vrouwenrechten. Hij durft te huilen, is openlijk feminist en bestrijdt toxic masculinity. “We hebben mannen nodig die lief zijn. Zonder voorbehoud en zonder erop aangekeken te worden.”

In het driegesprek hebben Theoloog Andries Knevel, Zuidas-predikant Ruben van Zwieten en atheïst Max Pam een verhitte conversatie over of religie achterhaald is. “Dit gesprek is nog stompzinniger dan ik van tevoren dacht.”

Ook zitten we aan tafel met rockster-filosoof Bernard-Henri Lévy, en vragen we hem naar de oplossing voor de huidige Europese malaise: “Europa wordt bedreigd door bewegingen die populistisch worden genoemd, maar eerder fascistisch zijn.”

Ook het vrouwelijk orgasme ontbreekt niet in dit nummer: de clitoris beleeft gouden tijden, ook al is er nog steeds sprake van een orgasmekloof. “Terwijl mannen probleemloos aan hun trekken kwamen, lagen vrouwen nogal eens verveeld naar het plafond de staren.”

Dan zijn we vervolgens nog op bezoek bij schrijver Cees Nooteboom en zijn vrouw fotograaf Simone Sassen in de Alpenkou. “In Duitsland introduceren ze me vaak met: ist im eigenen Land nicht beliebt.”

Dit, en nog veel meer in het nieuwe nummer. Koop hem in de winkel of download hem in de app.

Reageer op artikel:
HP/De Tijd 03: De opkomst van de zachte man
Sluiten