HP/De Tijd 04: Prinsje Nooitgenoeg

De Redactie 26 mrt 2019

Met in het aprilnummer een profiel van Bernhard jr. De zakenprins heeft al meerdere malen in de schijnwerpers gestaan vanwege zijn doen en laten. Zijn koninklijke afkomst lijkt alleen maar te helpen in het zakenleven. “Als we nieuwe klanten hadden, zeiden die meteen: kom maar langs en neem die prins mee.”

Verder in HP/De Tijd: de Franse socioloog Frédéric Martel schreef het verbluffende boek Sodoma. Uit zijn eigen onderzoek blijkt dat een groot deel van de Rooms-Katholieke Kerk op het hoogste niveau uit homoseksuelen bestaat. En dat terwijl diezelfde Kerk homoseksualiteit veroordeelt. Hoe zit dat in Nederland?

In het driegesprek van deze maand bespreken journalist Wierd Duk, publicist Anne Fleur Dekker en ondernemer Erik de Vlieger waarom ze gefascineerd zijn door Twitter. Zelf ze al dikwijls aan de schandpaal genageld, maar toch is het en onmisbare bron van actualiteiten en nieuwe contacten. “Mijn beste vrienden heb ik via Twitter ontmoet.”

Ook wordt er vooruitgekeken naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020. Opvallend is dat veel vrouwen zich kandidaat hebben gesteld. Maar kan een vrouw Trump verslaan? “We onderschatten Trump ernstig. Je moet de verkiezingen winnen op veel vlakken.”

Ook praten we met Frits Bolkestein, erelid der VVD. Hij schreef nog één keer een boek, Bij het scheiden van de markt. Het is zijn laatste – het moest eens ophouden. Een gesprek over de klimaatdiscussie, immigratie en de huidige generatie politici. “Ik ben tégen Jan Terlouw. D66 staat me sowieso niet aan.”

Dit, en nog veel meer in het nieuwe nummer. Koop hem in de winkel of download hem in de app.

Reageer op artikel:
HP/De Tijd 04: Prinsje Nooitgenoeg
Sluiten