HP/De Tijd 11: Van gas los

Berend Sommer 6 nov 2018

In het novembernummer van HP/De Tijd: We moeten van het gas af. Maar waarom eigenlijk? En de laatste mails van Joost Zwagerman, een ode aan Groningen, en de zin en onzin van DNA-testen.

Driegesprek met zieke artsen

Wat gebeurt er als de dokter zelf ziek wordt? Drie schrijvende artsen gaan met elkaar in gesprek: Bram Bakker, Warner Prevoo en Ivan Wolffers: “Ik denk dat tachtig procent van de longfoto’s nergens op slaat. Maar de huisarts is bang om iets te missen.”

Interview met Sybrand Buma

CDA-leider Sybrand Buma schreef een boek over zijn voorvader Gerlacus: “De feiten zijn gekker dan welke verbeelding dan ook.”

Joost Zwagerman: zijn laatste mails

De laatste mails van Joost Zwagerman, de schrijver die in 2015 een einde aan zijn leven maakte. Tom Kellerhuis publiceerde zijn mailwisseling met Zwagerman, voor en na zijn laatste interview. De mailwisseling geeft een indruk van zijn geestestoestand.

Ode aan de meest onderschatte provincie van Nederland

Wie aan Groningen denkt, ziet tegenwoordig aardbevingen en verzakte huizen voor zich. Maar het is ook het land van weidse luchten, oesters die voor het oprapen liggen, slingerweggetjes langs middeleeuwse kerkjes en geweldige kroegen. Een ode aan het noorden.

Culturele agenda

De culturele agenda van Maarten van Rossem, die in november 75 wordt. Wat leest, kijkt en luistert de historicus in zijn vrije tijd?

De voordelen van een jong uiterlijk

Mensen met een jong uiterlijk, hebben een hogere levensverwachting, terwijl mensen die er ouder uitzien eerder sterven, blijkt uit onderzoek. Het goede nieuws: door anders te leven kunt u zich verjongen.

BN’er-epidemie

Televisie gaat alleen nog maar over televisie, schrijft Max Pam. De programma’s worden in toenemende mate gevuld met mensen die bekend zijn van diezelfde TV – Peter R. de Vries, Jan Smit of de eeuwige Gordon.

Klik hier om HP/De Tijd door te bladeren op Blendle. Liever maandelijks HP/De Tijd vast op de mat thuis? Dat kan!

Reageer op artikel:
HP/De Tijd 11: Van gas los
Sluiten