Spring naar de content
bron: anp

Bonnenkoning Grapperhaus gaat zonder mildheid & genade op hoerenjacht

Arthur van Amerongen over Ruud ‘billenknijper’ Lubbers, Mei Li Vos en Paul Tang in de CDA-fractiekamer in Den Haag en het voorstel om betaalde seks te verbieden. “Wat bezielt zo’n Anne Kuik? Heeft die nog nooit een grondige studie gelezen over de verschrikkelijke gevolgen van het verbieden van kommersjele seks?”

Gepubliceerd op:
Geschreven door: Arthur van Amerongen

Bij het CDA denk ik aan twee vormen van seks. Allereerst is daar het typisch ethisch-reveillistische vreemdgaan van de gesjeesde spindoctor Jack de Vries, die moeder de vrouw en koters verliet voor een twintig jaar jongere medewerkster van defensie. Kan iedereen gebeuren, kijk maar naar die andere CDA-spindoctor: Frits ‘Brinkman-shuffle’ Wester. Niets menselijks is de Christen-Democratische Appèlantito vreemd, krek eender als de Heere Jezus. 

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Over het legendarische libido van Ruud Lubbers (en de grootte van kleine Ruud) waren al decennialang de meest krankzinnige geruchten rond, maar zijn enige officiële erotisch escapades betroffen billenkoek bij de verkeerde persoon: een medewerkster van de Verenigde Naties. Je kan nog beter als blanke cisgender hetero zonder fysieke of mentale handicaps met een Ruud Gullit-pruik het hoofdkwartier van Bij1 binnenwandelen.

Hoewel Lubbers niet schuldig werd bevonden, kostte het toch zijn baan. Best een tragisch en kneuterig Hollands drama, temeer als je Lubbers met Dominique Strauss-Kahn vergelijkt want DSK ging met typisch Franse megalomane grandeur ten onder en de internationale pers smulde mee. Bij Lubbers was het volgens mij een ongewenst intimiteitje bij een copuleerapparaat op het kantoor van het Hoge Commissariaat voor de Vluchtelingen van de VN.

Ik ben nog even door gaan googlen op de zoekwoorden CDA, Minister, Seksschandaal en Ladyboys maar het enige resultaat was: seks in de CDA-fractiekamer in Den Haag, en dat ging om de PvdA’ers Mei Li Vos en Paul Tang.

Je kan het CDA wel uit de hoeren halen, maar de hoeren niet uit het CDA!

Best pervers, en ik kan me wel voorstellen hoe dat gegaan is met die twee. Slokkie op, wellicht nog een nakkie, zo geil als een aap en dan kan je natuurlijk heel ordinair een pompertje maken op een willekeurige Binnenhof-plee, maar veel leuker is natuurlijk die stoffige CDA-fractiekamer, op een bureau onder toeziend oog van schilderijen met historische leiders als Dries van Agt, Ruudje Lubbers, Elco Brinkman, Enneüs Heerma en Japie de Hoop Scheffer. Lachen, al had ik in zo’n bronstige situatie toch de voorkeur gegeven aan de fractiekamer van de SGP, want daar stond in die tijd altijd naast de Statenbijbel een fijne doos sigaren uit Kampen en een kruik fraaie zeer oude genever uit Schiedam.

En dan is er die andere seksvariant van het CDA, al betreft dat meer het traditionele electoraat: het hoerenbezoek na de LandbouwRai in Amsterdam. Dat is (of was beter gezegd) een sprinkhanenplaag, vrienden, want de Walletjes en hun bewoonsters werden letterlijk kaal gevroten. Ik verzin dit niet want ik heb dit tientallen keren met eigen ogen mogen aanschouwen en het keurige NRC Handelsblad heeft dit bevestigd.

Ik citeer want u heeft toch geen abonnement: “Van buiten klinkt geroep:`hoeren! hoeren!’ Sandy reageert laconiek: `Het is altijd druk als er weer een landbouw-rai gaande is. Ik heb hier nog allemaal van die groen-witte papieren CDA-jasjes liggen. En stickers! Da’s mooi voor op je tractor, vrouwke, zeiden ze dan. Nooit fooi, alleen maar die kutjasjes!”

En toen las ik dus vanmorgen dat het CDA de hoeren wil verbieden en dat noopte mij tot dit inkoppertje.

Nou eist Anne Kuik een verbod op betaalde seks en dat is natuurlijk goed nieuws voor de CDA-hoerenlopers (lekker gratis wippen) maar slecht nieuws voor de kommersjele sekswerkers (m/v/vreer) die zich pro deo moeten laten uitwonen door het Christen-Democratische electoraat.

Ik kan natuurlijk meer flauwe en voorspelbare grapjes maken, maar het is diep treurig dat het kwakkelende CDA hier stemmen mee denkt te gaan winnen. Vooruit, eentje dan: je kan het CDA wel uit de hoeren halen, maar de hoeren niet uit het CDA!

Wat bezielt zo’n Anne Kuik? Heeft die nog nooit een grondige studie gelezen over de verschrikkelijke gevolgen van het verbieden van kommersjele seks? Ik heb daar eens een epische ruzie in Vilnius over gehad met de belangrijkste misdaadverslaggeefster van Zweden, een weerzinwekkende dronkelap die vond dat de prostitutie verboden moest worden en alle pooiers gecastreerd moesten worden. Het mens was trots op het Zweedse model. In haar land is het strafbaar om seks te kopen en is prostitutie illegaal. Dat Zweden de meeste verkrachtingen heeft van Europa, maakt zo’n trol niet uit. Ik zal maar niet ingaan op de achtergronden daarvan, dat heeft de BBC al gedaan.

 ‘s Anderendaags heeft de belangrijkste misdaadverslaggeefster van Zweden nog uren op de deur van mijn hotelkamer lopen bonken en staan schreeuwen dat ik een gore seksist was, dat ik net als alle andere mannen was en dat het mij nog flink zou berouwen dat ik geen condoom had gebruikt vanwege mijn latexallergie. Was ik maar naar de hoeren gegaan, en dat kan heel goed in Litouwen. Penny wise and pound foolish, zeggen de Engelsen dan.

Ik heb ietwat ouderwetse opvattingen over temeiers en dan vooral over het nostalgische soort dat Astrid Nijgh heeft bezongen in Ik Doe Wat ik Doe. Ik ben met Astrid een soort biografie aan het schrijven en die gaat natuurlijk ook over haar toenmalige echtgenoot Lennaert Nijgh, een notoire hoerenloper. In dit interview heeft ze een en ander prachtig omschreven.

Een hoer kost je niet meer dan een brood, maar de vrouw van een ander jaagt op je kostbare leven (Spreuken 6:26)

Daarnaast kennen we natuurlijk dat ander lijflied van de hoeren: Malle Babbe, gezongen door Rob de Nijs, en net als Ik Doe Wat Ik Doe geschreven door Lennaert Nijgh. Qua literatuur over hoeren is er dat fijne boekje van Ischa Meijer, dat heel toepasselijk Hoeren heet.

Een van de mooiste quotes van de Anne Kuik over hoeren is dat ‘het niet meer van deze tijd is’.

Anne, het is het oudste beroep van de wereld, godverdomme. Denk aan Rachab de hoer van Jericho en Maria Magdalene die notabene de voeten van de Heere Jezus waste. Lees je bijbel!

En vreemdgaan (denk aan Jack, Frits en Ruud) is erger dan hoerenlopen! “Een hoer kost je niet meer dan een brood, maar de vrouw van een ander jaagt op je kostbare leven.” (Spreuken 6:26)

En dan zegt Anne ook nog dat prostituees ongelijkwaardig worden behandeld. Nou, dat blijkt niet uit deze schitterende hoerenhommage van Manu Chao, met allemaal trotse en blijde meiden!

Ik sluit af met deze passende twiet.