Spring naar de content
bron: Nationaal Archief

Boze witte man: verlaat Nederland nu het nog kan!

Don Arturo geeft raad: emigreer. Verlaat Nederland met een slaande deur, want hier komt het niet meer goed.

Gepubliceerd op:
Geschreven door: Arthur van Amerongen

Ieder volk krijgt wat het verdient. Negen jaar Rutte dus. Oom Rob Hoogland en ik zijn Torentje-vrienden van Mark dus u hoort van mij geen kwaad woord over onze geliefde premier.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Maar ik woon dan ook niet in +31 maar in de wonderschone Algarve, waar de tijd heeft stilgestaan en waar de koperen ploert grote tijd heerst, bijna 4000 uren per jaar (officieel genieten wij slechts 3000 zonuren per jaar maar dat staat zo armetierig).

Ik vergelijk het Nederlandse volk graag met een schaap – noem het beessie voor mijn part Veronica – dat gedwee naar het abattoir schuifelt. Vooruit, het schaap mekkert een beetje omdat het vermoedt dat het bezoekje aan het slachthuis in mineur af zal lopen maar daar blijft het wel bij.

Het Nederlandse volk mort en mekkert maar heeft de afgelopen negen jaren alles gepikt van Rutte en dus van Brussel. Gelukkig zijn er nog Friezen, boeren, bouwvakkers en andere hardwerkende lieden die het krankzinnige en onnavolgbare overheidsbeleid niet meer pikken en de straat opgaan maar die worden door de media onmiddellijk afgeserveerd als extreemrechts en dan is het in Nederland einde oefening.

Dankzij internet werd de verwoestende houtkap overal in Nederland in kaart gebracht.

Er gloort een heel klein beetje licht aan het einde van de tunnel: de massale bomenkap in opdracht van Brussel en Natura 2000 bracht een golf van protesten teweeg in het hele land. En terecht, want als de schaapachtige Hollander op een dag wakker wordt in zijn voorheen lommerrijke straatje en 300 prachtige gezonde bomen blijken te zijn omgehakt omdat de wortels volgens de gemeente een gevaar voor rolstoelen vormden en dat hij er dan enige tijd later via het internet achterkomt dat die 300 gezonde bomen bestemd zijn voor de stinkende biomassacentrale even verderop, voor een paar seconden energie, dan breekt er iets in de hersenpan van Veronica.

Dankzij internet werd de verwoestende houtkap overal in Nederland in kaart gebracht. Het duurde even voor het kwartje viel bij de volksvertegenwoordigers of wat daar voor door gaat, maar tot mijn aangename verbijstering nam de Eerste Kamer, dat naar mottenballen stinkende olifantenkerkhof, een motie aan die het verstrekken van nieuwe subsidies voor bijstook van hout in kolencentrales stopzet. Maar het is precies wat mijn gewaardeerde collega Jan Zandbergen twiette: het is lood om oud ijzer.

Ik zit terwijl ik dit tik naar het stikstofdebat in de Tweede Kamer te kijken. Het is zoals altijd weer een tenenkrullende poppenkast en de uitkomst is al bekend: een glas, een plas en alles bleef zoals het was. Ik kan me niet voorstellen dat er ook maar iemand is die dit theater nog serieus neemt. Het is hetzelfde als met het ‘nieuwe’ SBS: niemand trapt erin. Niemand wil al die opgewarmde veenlijken nog zien en uiteindelijk keert de wal die zinkende strontschuit.

De leider van een extreemlinks partijtje met een pochet: het moet niet gekker worden.

Wie o wie heeft weekblad Time gesouffleerd dat Jesse Klaver in de top 100 moest komen van toekomstige wereldleiders?

Is het Michiel Vos, die omhoog gevallen socialite met als enige claim to fame dat hij de schoonzoon van Nancy ‘hik’ Pelosi is?

Van de week zag ik Klaver ineens een pochet dragen, trots als een aap omdat hij in Time staat, het zieltogende weekblad dat eerder Hitler en Stalin bejubelde als toekomstige wereldleiders. Een pochet! Dat moet wel bedacht zijn door havenbaron Paul Rosenmöller want als het aan de Duyvendak-dynastie ligt, loopt Klaver erbij als een Revolutionaire Anti-Racistische Actieclown, met een helm dus en in een zwarte overal.

De leider van een extreemlinks partijtje met een pochet: het moet niet gekker worden. Zelfs Jeremy ‘Catweazle ‘ Corbyn durft niet met een breast-pocket handkerchief te lopen.

Welke geheimen over Rutte weet Klaver? Hoe is het mogelijk dat Klaver de agenda van Rutte bepaalt? Hoe is het mogelijk dat dertig procent van het stemvee nog steeds op Rutte, de buikspreekpop van Klaver, stemt?

De opvolger van Rutte staat hijgend in de startblokken: Klaas Dijkhoff. De man lijkt een hoog knuffelgehalte hebben – hij zou zo mee kunnen olieworstelen tijdens een gezellig treffen van de Bear-Necessity Amsterdam – maar als je diep in de poppetjes van zijn ogen kijkt, zie je het Grote Niets.

Van de week moest de sokpop van Rutte weer even braaf zijn en een nat scheetje laten op Twitter. Klaasje had zich verkleed als een Moldavische circusdirecteur. Het was natuurlijk net de elfde van de elfde geweest en op die dag mogen alle Brabo’s er keigek bijlopen (hoewel Dijkhoff in het Duitse Salto is geboren). En toen moest ik wel reageren met deze leuke twiet, die maar liefst 1400 likes opleverde (and still counting).

Straks stemmen alle “liberalen” gewoon op Dikke Deur Dijkhoff en krijgen ze GroenLinks, de GristenUnie, het CDA, de PvdA en D66 er gratis bij.

U wordt aan alle kanten gepiepeld. Nou weer met die ‘uitreizigers’; de jihadsnollen en hun schattige Chuckies. Ik roep al maanden: die komen terug. En ze komen terug. In uw vinexwijkje. Wacht maar tot er een granaat aan uw deurknop hangt. Er is daarom maar één oplossing: emigreren. Doe als ik en vertrek voorgoed, met slaande deuren, met de noorderzon of desnoods gevolgd door Ik Vertrek. Die noorderzon moet ik even opzoeken want ik heb geen idee waar die uitdrukking vandaan komt. Mijn bijbel, het Woordenboek der Nederlandsche Taal , geeft raad:

Noorderzon, vroeger in gebruik voor: de tijd, waarop de zon in het noorden staat, dat is voor plaatsen op het noordelijk halfrond te middernacht: vergelijk oosterzon, de tijd van zes uren ’s morgens (…), zuidoosterzon, kort voor den middag (…). Bij noorderzon (thans altijd met de noorderzon) verhuizen, vertrekken en dergelijke: ’s nachts, of ook wel bij dag, heimelijk weggaan van zijn woon- of verblijfplaats.

Emigreren is vooruitzien, vrienden en vriendinnen.