Spring naar de content
bron: Twitter

Don Arturo zoekt de verschillen tussen Hitler en Al-Baghdadi

Wat nou als Trump Hitler had geneutraliseerd? Zouden DWDD, Koffietijd en andere babbelshows dan ook zo verdrietig hebben gereageerd?

Gepubliceerd op:
Geschreven door: Arthur van Amerongen

Zou professorette Beatrice de Graaf dan hebben geroepen: “Wij kunnen op zijn dood wel lacherig reageren met zijn allen, maar de Führer is door het gezaghebbende Time Magazine al eens tot Man van het Jaar en later ook nog tot Man van de Twintigste Eeuw uitgeroepen. Hij kon heel verdienstelijk schilderen en schrijven en hij was een prima Ausputzer bij FC Braunau. Bovendien was hij dol op zijn hond Blondi.”

Enfin, de bengels van GeenStijl kwamen al met een geestig stukje over de rouwstemming in de Nederlandse media naar aanleiding van het onfortuinlijke heengaan van de charismatische leider van Islamitische Staat dus dat hoef ik gelukkig niet meer te doen.

De Nederlandse jihadterroristen worden nog net niet liefkozend “onze jongens” genoemd maar veel scheelt het niet.

Het mediaal downplayen van Al-Baghdadi’s importantie en diens uitschakeling komt natuurlijk vooral voort uit blinde Trump-haat maar ook door de romantische kijk van veel vaderlandse deskundologen op Islamitische Staat in Syrië en Irak, alias ISIS.

De Nederlandse jihadterroristen worden nog net niet liefkozend ‘onze jongens’ genoemd maar veel scheelt het niet.

Het toch al hersendode, treurbuisgapende bankbintje wordt onophoudelijk gemasseerd en klaargestoomd voor hun terugkeer, met hartverscheurende verhalen over de ‘uitreizigers‘ die in verschrikkelijke Koerdische concentratiekampen voor hun leven vechten.

Het zal me niks verbazen als er binnenkort bij DWDD een gangsterrapper uit Woensel-West te gast is die zegt dat iedereen toch weet dat IS gewoon de Mossad is. En dat het met de islam gelukkig helemaal niks te maken heeft, precies zoals Sonja Dahlmans het beschrijft in dit prima essay.

Mark my words: binnenkort zijn ze allemaal terug in Nederland, krijgen ze een foeigesprek, lopen ze snel weer vrij over straat en mag de enkelband af omdat ze anders niet kunnen kickboksen. Met alle gevolgen van dien. Je staat er bij en kijkt er naar.

De passie voor honden onderscheidt Hitler van Abu Bakr al-Baghdadi.

Bah, ik word er gewoon onpasselijk van. Laat ik het over iets leuk hebben: honden!

De passie voor honden onderscheidt Hitler van Abu Bakr al-Baghdadi, die in het echt heel ordinair Ibrahim Awwad Ibrahim Ali al-Badri al-Samarrai heette. De briljante staatsman en strateeg (aldus het NOS Journaal) sloeg krijsend als een kind op de vlucht voor een Mechelse herder en was zelfs zo bang voor het lieve beessie dat hij zichzelf opblies, wat kroost incluis.

Al die agitprop moet je maar willen geloven natuurlijk maar mijn leermeester zei altijd: een goed verhaal check je nooit dood.

De twiet van de week kwam in ieder geval van Donald Trump:

Het moet er hebben uitgezien als slapstick van de Comedy Capers of voor mijn part Peppi en Kokki: de meest gezochte en meest wrede terrorist ter wereld die zo doodsbang is voor K9 (jargon voor politiehond, de echte naam is nog niet bekend) dat hij een tunnel in vlucht en zich opblaast. Die zelfmoord (nogmaals: als het waar is) kan natuurlijk ook veroorzaakt zijn door zijn angst om in aanraking te komen met een onrein dier. Daar staat een zware straf op in de mohammedaanse kerk: zeven keer ritueel reinigen, een tijdrovende business. Dan liever de lucht in, moet de beste man gedacht hebben.

Ik ken veel hoogopgeleide moslims die doodsbang zijn voor honden. Dat zijn behoorlijk vrijgevochten types die allang uit de islam gestapt zijn en vrolijk een biertje of iets sterks drinken. Varkensvlees eten ze in de regel niet. Niet omdat dat niet mag van de profeet, maar gewoon ‘omdat het niet lekker is.’ En als ze een hondje zien, of het nou een kuttenlikkende Chihuahua is, een poedel of een maltezertje, klimmen ze in de eerste de beste boom en gillen ze als een keukenmeid de boel bij elkaar.

De twee meest gevreesde terroristen van de wereld poepten in hun jurk van angst voor een hondje.

Ik heb even opgezocht waarom mohammedanen zo kynofoob zijn.

De onzuiverheid van honden behoort tot een van de grootste onreinheden van onder de dieren. De onreinheid van een hond kan alleen worden verwijderd door zeven maal te wassen, waarvan een met aarde. Zelfs varkens, waarvan het verbod genoemd is in de Qor-aan en dat zij een gruwel zijn, bereikt niet deze limiet van onreinheid. Honden zijn onrein en vies, maar helaas vinden we dat sommige mensen zich aangetrokken voelen tot de manieren van ongelovigen en hun obscene gewoonten waardoor zij begonnen zijn honden als huisdieren te houden zonder de noodzaak en behoefte ervoor. Zij nemen honden als huisdieren, maken hen schoon, ondanks dat de hond nooit rein wordt al zou je de hond wassen met een zee van water! Omdat de hond onrein is. Tfoe! Het advies aan hen is om berouw te tonen tot Allah, en honden weg te houden van hun huizen.

Het is natuurlijk extra geestig dat Osama bin Laden ook al werd opgejaagd door een Mechels herdertje, genaamd Cairo. De geschiedenis herhaalt zich.

Ik vind het sneu en tegelijkertijd hilarisch dat de twee meest gevreesde terroristen van de wereld in hun jurk poepten van angst voor een hondje en dat de terugkeer naar hun Schepper werd opgeluisterd door vrolijk gekef.

Als die twee van hondjes hadden gehouden, hadden ze nu nog geleefd. Maar in hun jeugd raakten ze niet, zoals gezonde Hollandse kindertjes, vertrouwd met hondjes door schitterende televisieseries als Lassie, Rin Tin Tin en last but not least Belle, die Pyreneese berghond uit de onvergetelijke televisieserie Belle et Sébastien. Maar die programma’s werden niet uitgezonden in het Midden-Oosten omdat ze haram zijn.

Geniet u even mee?

De allerleukste televisiehond is natuurlijk onze Schnautzi der Wunderhund. Eigen hond eerst!

Ik wil mijn preek graag eindigen met het beroemde gedichtje Spleen dat wordt toegeschreven aan de onvergetelijke Godfried Bomans, al is daar veel onduidelijkheid over.

Spleen

Ik zit mij voor het vensterglas
onnoemlijk te vervelen.
Ik wou dat ik twee hondjes was,
dan kon ik samen spelen.

P.S. Goed nieuws over Conan, want zo heet de schat die Al-Baghdadi naar zijn Schepper joeg. Hij is aan de betere hand!

En in De Telegraaf lees ik zojuist dat Conan opgeleid is in het Honden Adviescentrum Nederland.