Spring naar de content

Het Grote Jesse Klaver Uitzwaaifeest

Jesse Klaver is volgende week geen lijsttrekker meer van GroenLinks, voorspelt Arthur van Amerongen. “De combinatie van Klavers ijdelheid, zijn koppigheid en het feit dat hij nou niet bepaald een groot licht is, breekt de partij op.”

Gepubliceerd op:
Geschreven door: Arthur van Amerongen

Even dacht ik dat Jesse Klaver aan het transgenderen was, in een wanhopige poging om nog wat zwevende kiezers uit het LGBTTQQIAAP-kamp te lijmen, want bij Nieuwsuur zag ik een mediterranesque sloofje, nog net niet met krulspelden, in een schort, op roze pantoffels en in de schoot een mandje tuinbonen om te doppen.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

De ooit zo frisse en fruitige Justin Trudeau-kloon is volkomen uitgeblust en opgebrand. Het is niet meer voor te stellen dat Klaver tijdens meet-ups optrad voor duizenden gillende en glibberende bakvissen waar niet tegen op viel te dweilen en te moppen.

 ‘s Anderendaags na de legendarische Nieuwsuur-uiitzending kwam de sloopkogel van Marcel van Roosmalen en het doodvonnis was voltrokken.

De soufflé van bakker Wijnand Duyvendak stortte episch in en het politbureau van GroenLinks verkeert in de grootste crisis sinds de catastrofale verkiezingsuitslag in 1994, toen de partij onder leiding stond van Ina Brouwer en Mohamed Rabbae.

Destijds probeerden Brouwer en Rabbae (van wiens erbarmelijke gebrabbel en Koeterwaals niemand ooit ook maar één woord begrepen heeft, terwijl de beste man al sinds 1966 in Nederland woont) het stemvee te lokken met gratis drugstesten voor dartel jong, roomblank snotneuzenstemvee, met desastreuze gevolgen. Ik moet nog steeds roflollen als ik aan dat drama terugdenk.

Het enige resterende groen bij GroenLinks is het groen van de islam, de lievelingskleur van de profeet Mohammed

De paniek moet inmiddels vreselijk zijn, want met de paar dagen campagne die nog resteren, bedelt GroenLinks nu bij de achterban om centjes voor een advertentie-offensief. Onder de noemer ’Help ons de kranten te halen’ vraagt de partij in een mail aanhangers om de knip te trekken. Via de last-minute collecte wil de partij genoeg geld ophalen voor een een paginagrote klimaat-advertentie in alle kranten, schrijft campagneleider Duyvendak. ’Het is nu of nooit’, wil de partij krantenlezers voorschotelen over de klimaatcrisis: het favoriete onderwerp van GL dat deze campagne nauwelijks aan bod komt.

Een compleet zinloze oud-mediale wanhoopsdaad, zo’n peperdure advertentie in de krant. Maar de gifbeker is nog niet leeg, want Duyvendak had wederom een holle leus in zijn golem gepropt, voor het debat gisteravond met Wopke Hoekstra bij Jeroen Pauw: wil je koeien of huizen?

Dat werd lachen op internet, want GroenLinks staat al te boek als de partij die ontbost voor biomassa en nu moest de koe, hét symbool van pastoraal Nederland, er ook nog eens aan geloven.

De naakte juffrouw en de koe op de verkiezingsposter van de PSP zijn vervangen door een nieuwe pinup: Kauthar Bouchallikht, en het enige resterende groen bij GroenLinks is het groen van de islam, de lievelingskleur van de profeet Mohammed. Geen koeien, boeren, bossen en weilanden meer, maar één grote betonnen tochtige vlakte vol monstrueuze windmolens, zonnecollectoren en spiksplinternieuwe woningen voor asielzoekers, bij voorkeur van de mohammedaanse persuasie en het liefst uit Pakistan, Afghanistan en Somalië. Nieuw stemvee!

De combinatie van Klavers ijdelheid, zijn koppigheid en het feit dat hij nou niet bepaald een groot licht is, breekt de partij op

Het beeld van een natuurhatend GroenLinks heerst nu in Nederland en dan kan je aanstaande zaterdag wel met een paginagrote larmoyante advertentie over de klimaatcrisis in de Volkskrant komen maar de ‘damage is done’. 

De combinatie van Klavers ijdelheid, zijn koppigheid en het feit dat hij nou niet bepaald een groot licht is, breekt de partij op. Na de verkiezingen volgende week is de liefdesbaby van de Duyvendak-dynastie en Bram van Ojik (oeps, ik kreeg ineens beeld van de huwelijksnacht) geen lijsttrekker van GroenLinks meer.

Het politbureau is medeschuldig aan de halvering van het aantal zetels volgende week, want greep niet in bij de kwestie rond Huub Bellemakers, bij de pijnlijke kwestie rond Zihni Özdil en zweeg als het graf over de kamikaze-actie van Klaver om koste wat het kost Kauthar Bouchallikht op de negende plek van de kieslijst te laten staan.

Ik ben ervan overtuigd dat de partij eind volgende week (inmiddels zonder Klaver) implodeert als Bouchallikht met de hakken over de sloot gekozen wordt en het lijkt mij beter voor de huiselijke vrede dat GroenLinks minder dan negen zetels haalt. 

Ik heb nooit zo goed begrepen waar die abjecte liefde van GroenLinks voor de islam vandaan komt. Geen moslim stemt op de partij en eerlijk gezegd denk ik dat de stuitende flirt met het islamofascisme vooral wordt ingegeven door weerzin tegen Israël. GroenLinks is de partij die de roomblanke achterban geen zalig Kerstmis, Pasen en Pinksteren meer wenst, maar de umma wel een bijzonder gelukkig Slachtfeest wenst. Heel Nederland moet veganistisch worden, behalve de moslims. Heel Nederland moet van de suiker af, maar GroenLinks wenst de islamitisch gemeenschap wél een zalig en vooral vrolijk Suikerfeest.

GroenLinks wil zo graag divers en inclusief zijn, maar tijdens de meet-ups zag je geen ene Afro-Hollander, mohammedaan of Aziaat in het publiek. Alleen maar roomblanke papkinderen die een slakkenspoor achterlieten in het kielzog van de jukbeenderen-uitgedaagde fopmessias. Een feestje van GroenLinks is blanker, witter en rozer dan de jaarlijkse braai van de Afrikaner Weerstandsbeweging, ooit opgericht door de notoire gendertwijfelaar Eugène Terre’Blanche die zo smadelijk aan zijn einde kwam.

GroenLinks wil zo graag divers en inclusief zijn, maar tijdens de meet-ups zag je geen ene Afro-Hollander, mohammedaan of Aziaat in het publiek

De verweesde GroenLinkser gaat op Splinter stemmen, de Partij voor de Dieren, Bij1 en wellicht D66. Volgend jaar tijdens de gemeenteraadsverkiezingen komt de genadestoot en wordt GroenLinks definitief afgerekend.

En de toekomst van Klaver? Jolande Sap verloor tijdens de parlementsverkiezingen in 2012 zes zetels en moest aftreden van het politbureau. De hoogopgeleide Sap kwam op haar pootjes terecht en werd in augustus 2015 commissaris bij KPMG. In de periode maart 2018 tot oktober 2018 was zij onafhankelijk duo-voorzitter van het cao-overleg grondpersoneel KLM. Per 2015 werd zij commissaris bij KPN tot en met 2018 en daarna werd haar tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders met 99,06% stemmen voor, een tweede termijn aangeboden.

Klaver mag blij zijn als hij prins carnaval mag worden van Tullepetaonestad, de naam die Roosendaal draagt tijdens carnaval. Een serieus burgemeesterschap is te hoog gegrepen voor de golem van de Duyvendak-dynastie.