Spring naar de content
bron: anp

Khadija Arib for president: doei Kaag!

Arthur van Amerongen hoopt met heel zijn hart dat Khadija Arib de nieuwe lijsttrekker wordt van de PvdA. “Arib heeft namelijk alles wat de gedoodverfde nieuwe premier Kaag niet heeft: humor, charmant, sexy, spontaan, volks en vooral geloofwaardig.”

Gepubliceerd op:
Geschreven door: Arthur van Amerongen

Ik weet zeker dat Sigrid Kaag gisteren haar gympies heeft opgevreten toen ze hoorde dat Khadija Arib mogelijk lijsttrekker wordt van de PvdA.

Arib heeft namelijk alles wat de gedoodverfde nieuwe premier Kaag niet heeft: humor, charmant, sexy, spontaan, volks en vooral geloofwaardig.

Ik moest onmiddellijk denken aan die hilarische scène in het ietwat lang uitgevallen VPRO-reclamespotje Van Beiroet tot Binnenhof: Kaag zit in de auto met die uiterst irritante, constant druk appende piepjonge poedel die haar spindoctor bleek te zijn, en vraagt dan aan die snotneus terwijl ze verbijsterd naar buiten staart: wie zijn toch die mensen die niét op D66 stemmen?

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

De VPRO-hagiografie, waar notabene zes jaar aan gewerkt is, leverde Kaag overigens niets op: ze blijft stijf op zes zetels verlies staan, dus D66 had net zo goed de koddige windbuil Rob Jetten als lijsttrekker kunnen aanhouden. 

Ik zie Kaag nog niet de kroeg in duiken met mr. Theo Hiddema, om maar even een voorbeeld te geven van de onbekrompenheid en het oprechte kosmopolitisme van Arib.

Staat u mij toe om even De Foute Jongens te citeren, uit een feuilleton in de papieren Haagsche Post van drie jaar oud.

Rob Hoogland: “Ten slotte wil ik kwijt dat het mij is opgevallen – en mij niet alleen, op een alt-right borrel die ik laatst op het hoofdstedelijke Leidsepein bezocht, roerden meerderen het onderwerp aan – dat onze zeer gewaardeerde Kamervoorzitter mevrouw Khadija Arib, die van Marokkaanse komaf is, en mr. Theo Hiddema elkaar steeds aardiger beginnen te vinden.”

Arthur: “Ach, daar is-ie weer, onze mr. Theo. Ik was al bang dat je weer met hem op de proppen zou komen.”

Rob: “Let maar eens op, mijnheer Van Amerongen. Khadija geeft hem keer op keer alle ruimte en hij is tegenover haar de hoffelijkheid zelve. Net tortelduifjes, die twee. Dat zou wat wezen, zeg. Dat mr. Theo de Nederlandse samenleving homeopathisch gaat verdunnen, bedoel ik, door een liaison met mevrouw Arib aan te gaan. Ik voorzie een scheuring in het FvD.”

Enfin, de profeet van Alkmaar had het weer eens bij het rechte eind.

Alvorens de lezer gaat denken dat ik jaloers ben op meester Theo en hij of zij (of het) gaat vrezen dat ik binnenkort lijstduwer word van de PvdA – hetgeen mijn geloofwaardigheid niet ten goede zou komen omdat ik met Rob Muntz al lijstduwer ben van de Partij voor de Republiek – even een kritische kanttekening bij Arib.

Dat ga ik natuurlijk zelf niet doen, want ik ben nou ook weer niet zo dom dat ik mijn eigen glazen ga ingooien. Voor zoiets schakel ik mijn lieve vriendje Rachid Benhammou (alias de Rotterdamse relberber) in. Benhammou: “Het voordeel van Arib als lijsttrekker van de PvdA is dat ze een vrouw is en dat is altijd prettig. Nadeel: ze spreekt Nederlands zoals veel hoogopgeleide mensen uit Marokko die daar hebben gestudeerd. Het is moeilijk uit te leggen, maar die mensen praten allemaal op dezelfde manier. Ze is lange tijd lid geweest van een clubje Marokkaanse sleutelfiguren in Europa die koning Mohammed de Zesde adviseren, dus trek je conclusies. Ik weet niet of ze nog steeds contact heeft met de koning maar ik denk het wel.”

Ik vroeg ook nog even aan Rachid wat hij van Ahmed Aboutaleb als lijsttrekker van de PvdA vindt.

Benhammou: “Het voordeel daarvan is dat Rotterdam dan misschien een burgemeester krijgt die wél van feestjes houdt. Nadeel: Aboutaleb kan toch geen lijsttrekker worden? Hij moet toch lid van de Tweede Kamer zijn?”

Ahmed Aboutaleb voert mijn preek naar andere mogelijke nieuwe lijsttrekkers van de PvdA.

Een van de meest hilarische adviezen kwam van smulpaap Ton Elias.

Ik had al een eeuwigheid niets gehoord van deze gezellige dikzak, maar ik vrees dat hij in een ei onder een steen heeft geleefd. Hoe kan je in godsnaam met Diederik Samsom op de proppen komen? Die is nu de lakei en slippendrager en Schreibtischtäter van klimaclown Frenske en zal de vleespotten van Brussel echt niet op gaan geven voor een hachelijk en onzeker avontuur in Den Haag, en dat geldt natuurlijk helemaal voor zijn baasje. Het verbaast mij overigens nog steeds dat de Nederlandse media zwegen over deze opvallende stoelendans in het Brusselse.

Samsoms benoeming tot kabinetschef van Frans Timmermans leidde er volgens het gezaghebbende blog Ditjes en Datjes toe dat zijn vriendin Saar van Bueren (zij was tot dan toe de politiek adviseur van Frenske in Brussel) het veld moest ruimen voor haar mannie.

Hoe kan je in godsnaam met Diederik Samsom op de proppen komen? Die is nu de lakei en slippendrager en Schreibtischtäter van klimaclown Frenske

Bizar genoeg dook de naam van Timmermans ook overal op, als mogelijke opvolger van Asscher. En zelfs Melkert werd genoemd! De PvdA wil nog steeds krampachtig woke zijn, in een poging wat Bijlmer-stemmetjes weg te roven van die arme Sylvana (die systematisch wordt doodgezwegen in de racistische peilingbureaus) en hoe kan je dan in godsnaam met oude, volgevreten, witte cisgender bobomannen op de proppen komen!

En dan hebben we Ploumen natuurlijk nog, maar die moet steeds ondertiteld worden als ze op de treurbuis is. Het goede is van Ploumen is dat ze stemmen gaat weghalen bij Kaag omdat ze op veel overtuigender wijze dan apparatsjik Kaag betrokken is bij de Derde Wereld. 

Ik besloot gisteren om zelf maar eens een peiling te gaan houden onder mijn 30.000 volgers op Twitter. Kijkt u zelf maar even naar het opvallende resultaat.

Ik deed dit eigen onderzoek om het gras van voor de voeten van I & O Research weg te maaien. Als die enquêteurs een onderzoek doen (onder 2000 familieden en de ministerraad) met de vraag wie er lijsttrekker moet worden van de PvdA, rolt daar als antwoord uit: meneer Rutte! Kortom: u vraagt, wij draaien.

Het is datzelfde bureautje dat gisteren nog triomfantelijk roeptoeterde dat het volk helemaal niet vond dat Rutte III moest aftreden en dat de premier alle vertrouwen genoot.

Nou, toen brak er een strontstorm uit in het Twitter-glas. Draadje!

Enfin, dat was lachen geblazen! 

Nu hoop ik maar dat de PvdA mijn dwingend stemadvies ter harte neemt en stemmenkanon Arib lijsttrekker maakt. Maar ze zijn gek genoeg om stoutertje Melkert lijsttrekker te maken. En die is net zo woke als Frans Timmermans.

En dan nu zoals gebruikelijk de feestelijke afsluiter van het Inburgerking Team: een heerlijke zoemkast én een potkast voor visueel uitgedaagden. Met nieuwe ontwikkelingen over het nazi-verleden van Prins Berhard door René Zwaap, die genadeloos de talloze onbestrafte uitspattingen van het ons door God geschonken Huis van Oranje opsomt! Kijkt, luistert en huivert. Leve de republiek! Arib for president! En om mijn vriendje Rachid een plezier te doen de leus in het Tifinagh, het Amazigh-schrift: ⴰⵔⵉⴱ ⴼⵓⵔ ⴲⵔⴻⵙⵉⴷⴻⵏⵜ