150.000 bezoekers Weekend van de Wetenschap

AMSTERDAM (ANP) – Meer dan 150.000 mensen hebben tijdens het Weekend van de Wetenschap een of meer van de 1500 activiteiten bezocht die op zo’n driehonderd locaties in Nederland werden gehouden.

Bedrijven, instellingen en musea hadden hun deuren geopend om het publiek kennis te laten maken met de wondere wereld van wetenschap en technologie. Het doel was om het publiek te laten ervaren hoe interessant wetenschap en technologie zijn.

Er waren tal van presentaties en lezingen. Zo vertelde astronaut André Kuipers bij de Europese ruimtevaartorganisatie ESA ESTEC in Noordwijk over zijn ruimtereizen. Neuropsycholoog Erik Scherder legde in het Amsterdamse DeLaMar Theater uit waarom muziek zo belangrijk is voor de ontwikkeling van de hersenen en waarom het belangrijk is om op jonge leeftijd in contact te komen met muziek.

Bij Heinz konden bezoekers zien hoe ketchup en mayonaise worden gemaakt en bij de chemiefabriek BASF konden ze proefjes doen. Lekkerbekken konden ook terecht in verschillende chocoladefabrieken.