Amsterdamse beurs zakt in het rood

ANP 16 apr 2018

AMSTERDAM (ANP) – De AEX-index in Amsterdam zakte maandag in de middaghandel na een positief begin in de min. Beleggers verwerkten onder meer de Amerikaanse raketaanval op Syrië en waren opgelucht dat de situatie rondom het land niet verder lijkt te escaleren. Ook werd gekeken naar de start van het bedrijfscijferseizoen.

De AEX-index op Beursplein 5 stond omstreeks 15.50 uur 0,3 procent lager op 546,60 punten. De MidKap klom 0,1 procent tot 795,47 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt zakten beide 0,2 procent. Londen verloor 0,7 procent.

Grootste stijger in de AEX was industrieel toeleverancier Aalberts met een winst van 0,9 procent. Verzekeraar ASR won 0,3 procent na een adviesverhoging door Credit Suisse. Galapagos sloot de rij met een verlies van 5,9 procent. Het biotechnologiebedrijf won vrijdag nog 4 procent.

Philips in de min

Philips zakte 0,6 procent. Topman Frans van Houten van het zorgtechnologiebedrijf zei in het Financieele Dagblad op te willen gaan voor een derde termijn. Zijn huidige vierjarige termijn verloopt volgend jaar. Bij de kleinere bedrijven zakte funderingsspecialist Sif 3 procent na een verkoopadvies door Kempen.

WPP leverde in Londen 7,2 procent in. Het Britse reclamebureau moet op zoek naar een nieuwe topman na het aftreden van Martin Sorrell. Geruchten over zijn vertrek deden al enige tijd de ronde vanwege een intern onderzoek naar de aantijgingen van misbruik en wangedrag van topman en oprichter Sorrell.

Adecco omlaag

In Zürich daalde Adecco 0,1 procent. De Zwitserse uitzender koopt tech- en educatiebedrijf General Assembly voor zo’n 335 miljoen euro. Sanofi zakte 0,6 procent in Parijs. Advent International neemt het onderdeel dat generieke medicijnen maakt over van de Franse farmaceut. De Amerikaanse investeerder betaalt ongeveer 2 miljard euro inclusief schulden.

De euro was 1,2385 dollar waard, tegen 1,2321 dollar op vrijdag. De olieprijzen vielen terug na de sterke opmars vorige week. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 1,2 procent tot 66,60 dollar. Brentolie kostte 1 procent minder op 71,84 dollar per vat.

Reageer op artikel:
Amsterdamse beurs zakt in het rood
Sluiten