Blind maakt Robben aanvoerder van Oranje

ANP 28 aug 2015

ZEIST (ANP) – Arjen Robben is de nieuwe aanvoerder van het Nederlands elftal. De aanvaller van Bayern München krijgt van de nieuwe bondscoach Danny Blind de voorkeur boven Robin van Persie, die de band de afgelopen twee seizoenen 24 keer droeg.

Robben was al tweede aanvoerder van Oranje en vervulde vorig jaar een leidersrol op het WK. ,,Ik heb deze keuze niet gemaakt op basis van hun voetbalkwaliteiten”, laat Blind in de aanloop naar de komende interlands tegen IJsland (3 september) en Turkije (6 september) in de EK-kwalificatie weten. ,,Ook in de begeleiding en het coachen van medespelers doen Van Persie en Robben niet voor elkaar onder. Maar het zijn twee verschillende persoonlijkheden. En ik heb op dit moment behoefte aan een aanvoerder die wat nadrukkelijker aanwezig is op het veld. Ik heb Robin gevraagd vice-captain te zijn en ben blij dat hij die rol heeft geaccepteerd.”

Van Persie kan leven met de beslissing van Blind. ,,Ik heb in een goed gesprek met de bondscoach aangegeven er begrip voor te hebben dat hij in dit nieuwe traject zijn eigen aanvoerder zou kiezen. En ik heb altijd al gezegd dat Arjen, ik en de andere jongens het samen deden, dus ook de rol van vice-aanvoerder zal ik met trots invullen. Ik vond en vind het een grote eer om voor het Nederlands elftal uit te komen en zal altijd alles blijven geven voor mijn land. De volledige focus ligt nu dan ook op de aankomende interlands en de kwalificatie voor het EK in Frankrijk.”

Robben is trots op zijn nieuwe functie bij het Nederlands elftal. ,,Ik vind het een grote eer dat de bondscoach mij heeft gevraagd aanvoerder van Oranje te zijn en zal deze rol met veel trots en verantwoordelijkheid vervullen. Maar ik wil ook benadrukken dat we het juist met z’n allen moeten doen. We hebben tenslotte een gemeenschappelijk doel: het EK halen.”

Reageer op artikel:
Blind maakt Robben aanvoerder van Oranje
Sluiten