Federer naar tennistoernooi in Rotterdam

ANP 4 sep 2015

ROTTERDAM (ANP) – Roger Federer is februari volgend jaar te bewonderen in Ahoy in Rotterdam. De Zwitserse toptennisser neemt voor de negende keer in zijn rijke loopbaan deel aan het ABN Amro World Tennis Tournament. De huidige nummer twee van de wereld gaat op jacht naar zijn derde titel in de Maasstad. Hij zegevierde eerder in 2005 en 2012.

Toernooidirecteur Richard Krajicek reageerde verheugd op de komst van Federer. ,,Net als in 2012 kiest Roger voor Rotterdam als weg naar de Olympische Spelen. Bovendien bleek het toen de opmaat naar het heroveren van de nummer één-positie, dus de keuze voor deze route zegt alles over de ambitie die hij heeft. Wij zijn in ieder geval heel erg trots dat hij weer voor ons kiest, elk toernooi in de wereld wil hem immers graag aan de start hebben.”

Federer staat op 87 titels in het enkelspel, waaronder zeventien bij een grandslamtoernooi. Hij kan de eerste speler zijn die het toernooi in Rotterdam voor de derde keer op zijn naam schrijft. Het befaamde evenement is komend jaar toe aan de 43e editie.

Federer kreeg als tiener een wildcard voor het Rotterdamse toernooi en verbaasde de tenniswereld door pas in de kwartfinale in drie sets te verliezen van Jevgeni Kafelnikov, de toenmalig nummer één van de wereld. Bij zijn zesde deelname in 2005 won hij na een zinderende finale tegen Ivan Ljubicic zijn eerste titel in Ahoy. In 2012 keerde hij terug met winst in de finale tegen Juan Martin del Potro.

Reageer op artikel:
Federer naar tennistoernooi in Rotterdam
Sluiten