Kwiatkowski wint Tirreno-Adriatico

ANP 13 mrt 2018

SAN BENEDETTTO DEL TRONTO (ANP) – De Pool Michal Kwiatkowski heeft de Italiaanse rittenkoers Tirreno-Adriatico gewonnen. De renner van Team Sky begon als klassementsleider aan de afsluitende tijdrit, die hij als twaalfde afsloot. Dat was voldoende om zijn concurrenten achter zich te houden.

De winst in de tijdrit over 10 kilometer in San Benedetto del Tronto was voor de Australiër Rohan Dennis. De specialist van BMC hield net als vorig jaar Jos van Emden van de ritwinst af. Het verschil tussen beiden was 4 seconden. De Spanjaard Jonathan Castroviejo werd derde. Dennis had Van Emden de tijd zien rijden waarmee hij vorig jaar op hetzelfde parcours had gewonnen. ,,Ik wist dus dat ik sneller moest zijn dan vorig jaar. Mooi dat dat gelukt is”, aldus de ritwinnaar.

Van Emden wilde er niet te veel bij stilstaan dat hij opnieuw werd geklopt. ,,Vorig jaar stootte hij mij van de eerste plek en was het de grootste teleurstelling in mijn carrière tot nu toe. Nu startte ik na hem en heeft hij me op waarde geklopt.”

Sleutelbeenbreuk

In het eindklassement was de tweede plaats voor de Italiaan Damiano Caruso, die na zeven dagen 24 seconden toegaf. De Brit Geraint Thomas, eveneens van Sky, werd derde. Nederlanders ontbraken in de top van het klassement. Sunweb-kopman Tom Dumoulin moest zaterdag na een val opgeven. Hetzelfde overkwam een dag later zijn ploeggenoot Wilco Kelderman, die voorlopig is uitgeschakeld met een sleutelbeenbreuk.

Kwiatkowski klom naar de derde plaats in de stand van de WorldTour. De Zuid-Afrikaan Daryl Impey leidt nog steeds na zijn winst in de Tour Down Under. De Belg Tiesj Benoot, die zegevierde in de Strade Bianche en vierde werd in de Tirreno, staat tweede.

De Pool had op gezien tegen de afsluitende tijdrit. ,,Ik was wel nerveus, want toen ik aan het opwarmen was, begon het te regenen. Ik vond het wel eng, want dan kan er toch van alles gebeuren. Gelukkig is het allemaal goed gekomen”, zei Kwiatkowski.

Hij start zondag met een extra goed gevoel als titelverdediger in Milaan-SanRemo. ,,Ik zal nu nog meer gemotiveerd zijn om het daar goed te doen. Ik ga nu drie dagen naar huis om te herstellen en dan zal ik er klaar voor zijn.”

Reageer op artikel:
Kwiatkowski wint Tirreno-Adriatico
Sluiten