Marcel Brands vertrekt naar Everton

ANP 16 mei 2018

EINDHOVEN (ANP) – Marcel Brands verlaat na acht seizoenen PSV. De technisch manager van de landskampioen vertrekt naar Everton, dat uitkomt in de Premier League. ,,Het was een moeilijk besluit”, liet Brands weten. ,,Maar ik denk dat dit een goede stap op het juiste moment is.”

Brands, oud-speler van onder meer Feyenoord en RKC Waalwijk, vervulde eerder vergelijkbare rollen bij RKC en AZ.

,,Ook in mijn functie is de Premier League iets geweldigs”, aldus Brands. ,,Het is in alle opzichten de grootste competitie ter wereld. Ik krijg nu de kans daar op mijn manier iets neer te zetten. Daar kijk ik ontzettend naar uit.”

Moeilijke keus

Toch spreekt hij van een moeilijke keus. ,,Het is echt lastig om iets dat goed is los te laten. Ik heb het hier geweldig naar m’n zin en PSV wilde me de kans geven er nog een paar jaar aan vast te knopen. Ik heb dat ook serieus overwogen. We hebben ups en downs gekend maar wat mij betreft overheersen de positieve zaken. Ik kijk er met een zeer voldaan gevoel op terug.”

PSV had zich al bij voorbaat voorbereid op een eventueel vertrek van Brands. De aanwezige voetbalkennis en ervaring worden nu gemobiliseerd, legt algemeen directeur Toon Gerbrands uit. ,,We kunnen de komende transferperiode goed invullen. Er staat een professionele organisatie met duidelijke structuren en uitgewerkte plannen. Iedereen weet wat hij moet doen.”

Drie keer kampioen

Met Brands als hoogste technische baas werd PSV in de afgelopen vier seizoenen drie keer kampioen.

Everton had eerder op de dag bekendgemaakt dat coach Sam Allardyce vertrekt. Hij volgde eind november de ontslagen Ronald Koeman op. Oud-Ajacied Davy Klaassen staat onder contract bij de club uit Liverpool, maar kwam sinds het vertrek van Koeman nauwelijks nog aan spelen toe.

Wie Allardyce als trainer opvolgt is nog niet duidelijk.

Reageer op artikel:
Marcel Brands vertrekt naar Everton
Sluiten