Queen voor zestiende keer nummer 1 Top 2000

ANP 7 dec 2018

HILVERSUM (ANP) – Bohemian Rhapsody van Queen staat voor de zestiende keer op de eerste plaats in de Top 2000. De nummer 2 is ook dit jaar Hotel California van The Eagles. Piano Man van Billy Joel is opgestoomd naar de derde plaats ten koste van Stairway to Heaven van Led Zeppelin, dat naar plaats 4 zakt.

De top 10 is vrijdagavond bekendgemaakt op NPO Radio 2. Een opmerkelijke stijger is Africa van Toto. Vorig jaar stond het nummer op 25, nu op 8.

,,Inmiddels is ook onder jongere stemmers Bohemian Rhapsody veruit het populairst”, zegt zendermanager Jan-Willem van Engelen. Volgens hem worden ook andere platen in de top 10 door jonge én oudere stemmers omarmd. ,,Kijk naar Piano Man, dat bijvoorbeeld onder studenten erg geliefd is.”

Lijst der lijsten

Wish You Were Here van Pink Floyd maakt de top 5 compleet. Child In Time van Deep Purple (6) en Black van Pearl Jam (7) zijn een plaatsje gezakt, net als Fix You van Coldplay (9) en Avond van Boudewijn de Groot (10).

De Top 2000 is een van de grootste radio- en muziekevenementen van Nederland, waar jaarlijks volgens Radio 2 circa 10 miljoen mensen naar kijken en luisteren. De lijst met 2000 nummers wordt elk jaar samengesteld door het publiek en is te horen van eerste kerstdag tot en met oudejaarsavond. De volledige ,,lijst der lijsten’’ van 2018 wordt op 19 december onthuld.

Reageer op artikel:
Queen voor zestiende keer nummer 1 Top 2000
Sluiten