Van Basten gaat door als trainer van AZ

ANP 15 sep 2014

ALKMAAR (ANP) – Marco van Basten keert dinsdag terug op het trainingsveld bij AZ. Hij wil dinsdag eerst zijn staf en spelersgroep toespreken, waarna om 10.00 uur een persconferentie volgt. Tijdens die bijeenkomst doen de voormalig bondscoach en de club uit Alkmaar hun verhaal.

,,We zijn erg blij met de huidige ontwikkelingen”, reageert directeur voetbalzaken Earnest Stewart van AZ. ,,Marco heeft continu bij ons aangegeven na zijn periode van rust graag op het trainingsveld in Alkmaar te willen terugkeren. Dat heeft hij zondag en maandag nogmaals aangegeven. Tijdens die gesprekken hebben ook wij onze wens uitgesproken om samen door te gaan. Toen ook vanuit de medische staf groen licht werd gegeven, is besloten tot de terugkeer.”

Van Basten meldde zich drie weken geleden ziek omdat hij last van hartkloppingen had. De oud-speler van Ajax en AC Milan voelt zich echter weer kerngezond. Daarom wilde hij AZ vanaf dinsdag voorbereiden op het competitieduel van zondag met PEC Zwolle. De Telegraaf wist afgelopen vrijdag echter te melden dat de uitblinker van het Europees kampioenschap van 1988 zou stoppen als trainer van AZ. Zo leek het alsof de clubleiding geen risico met de gezondheid van Van Basten wilde nemen.

Trainer

Van Basten liet de afgelopen dagen weten dat hij niet wilde stoppen als trainer. De 49-jarige oefenmeester verruilde afgelopen zomer sc Heerenveen voor AZ en is in het bezit van een 2-jarig contract. Hij werd de afgelopen weken vervangen door zijn assistent Alex Pastoor.

Van Basten leidt dinsdag na de persconferentie een training in de sporthal. Hij staat vanaf 16.00 uur met zijn spelers op het trainingsveld.

Reageer op artikel:
Van Basten gaat door als trainer van AZ
Sluiten