Weinstein op non actief na handtastelijkheden

NEW YORK (ANP) – Hollywoodproducent Harvey Weinstein heeft zijn functie bij filmmaatschappij Weinstein Company tijdelijk neergelegd. Dat meldt The New York Times. Weinstein deed dat nadat diezelfde krant donderdag het verhaal naar buiten bracht dat de beroemde producent vrouwelijke medewerkers jarenlang lastig viel.

De filmmaatschappij heeft vrijdag bekend gemaakt de beschuldigingen hoog op te nemen, er wordt een externe advocaat ingehuurd om onafhankelijk onderzoek te doen naar de gedragingen van Weinstein.

De producer heeft vrijdag excuses gemaakt voor de vele seksuele intimidaties die hij gedurende dertig jaar zou hebben begaan. Harvey Weinstein geldt in Hollywood als een van de meest invloedrijke producenten. Zo produceerde zijn bedrijf succesvolle films zoals The King’s Speech, Pulp Fiction en Good Will Hunting.

In het artikel van The New York Times spreken meerdere vrouwen over de handtastelijkheid van Weinstein, die acht vrouwen een financiƫle vergoeding betaalde om de zaken onder de pet te houden. Ook actrice Ashley Judd spreekt openlijk over haar ervaring met Weinstein en zijn ongewenste intimiteiten. Hij vroeg de actrice of zij naar hem wilde kijken terwijl hij zich zou douchen.