Politiek Halsema
74 seconden leestijd

Halsema schiet Sap op de valreep te hulp

Kreeg Sybrand Buma (CDA) dinsdagavond een dolk tussen de schouderbladen, GroenLinks-lijsttrekker Jolande Sap kreeg een steuntje in de rug van Femke Halsema.

Halsema was te gast bij 1 voor de verkiezingen in Utrecht. Het was volgens Halsema ‘niet fraai’ wat er de afgelopen tijd bj GroenLinks is gebeurd. Toch was het optreden afgestemd met de GroenLinks-campagnestaf.

Optreden was afgestemd met GroenLinks-campagneteam
Sap had volgens de voormalig partijleider de afgelopen drie maanden echter wel goed campagne gevoerd. De meningen verschillen of het optreden effectief was. Een optreden wat overigens was afgestemd met het campagneteam van GroenLinks.

Sap’s voorlichter Anita de Horde liet vannacht aan HP/De Tijd weten dat Sap ‘uiteraard op de hoogte’ was van het optreden van Halsema. “Ze hebben veel contact. Sap vond het uiteraard goed dat ze daar zat.” Ook al benadrukte De Horde dat Sap het optreden niet had gezien: “We hadden een debat vanavond.”

Risicovol én moedig?
Maar wat zagen we nou eigenlijk? Een oud-partijleider die bang is dat haar erfenis verkwanseld wordt en haar opvolgster alsnog verdedigt? En impliciet een oproep aan de Femkenistas: stem op Sap? Het was hoe dan ook risicovol én moedig. Ook al denkt niet iedereen daar zo over.

De Volkskrant:

 

 

 

 

 

 

NRC Handelsblad:

 

 

 


baspaternotte

Bas Paternotte (1976) werkte na zijn studie Journalistiek in Utrecht als parlementair verslaggever voor verschillende media in Den Haag. Daarnaast is hij commentator voor onder meer BNR Nieuwsradio en Geenstijl. Hij schrijft sinds februari 2009 freelance voor HP/De Tijd en de website en was samensteller van de rubriek Haagse Post.

Lees ook
  • Henk Daalder Windparken Wiki

    Iedereen die bang is dat het fout gaat met GroenLinks, kan er het beste op stemmen. En gerust. Ze hebben het beste programma.
    Dus een nieuwe coalitie wordt beter met wat GroenLinks

    http://2012.groenlinks.nl/vijf-beloftes

Meer artikelen