Spring naar de content

Het stemadvies van Bert Wagendorp

De ‘papieren’ Bert Wagendorp (de Volkskrant, pagina 3) heeft 741.000 lezers. De twitterende Bert Wagendorp (twitter.com/bertwagendorp) heeft 1070 lezers. Eén keer raden aan wie de columnist gisteren een stemadvies gaf. Precies, aan zijn volgers op de microblogdienst…

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Lezers van zijn column moesten het doen met de vaststelling dat Wagendorp niets heeft met de PVV (want ‘naargeestig rechts’), de SP (‘naargeestig links’) en de ChristenUnie (‘naargeestig midden’). De Alkmaarder hield een gloedvol, lyrisch betoog voor Europa: “Niets heeft Nederland zo veranderd als Brussel. Onze welvaart is voor een groot deel te danken aan het grote Europese project. Onze langdurige vrede ook. Misschien zelfs onze ruimere blik en opener geest.”
Toe maar.
Aan het eind van zijn column bleef de lezer in verwarring achter. Wagendorp sloot een trits partijen uit, maar op wie gaat hij nu stemmen vandaag? Gaat hij eigenlijk wel stemmen?
Collega-columnist Luuk Koelman vroeg het hem op Twitter. Het summiere antwoord, tien uur later: “GroenLinks.”