Spring naar de content

Het PvdA-antwoord op Wilders: belastingverhoging

Na de verkiezingsnederlaag van afgelopen donderdag hield de PvdA zich groot. De aanhang gehalveerd? Ach, dat was verwacht. Nu even groot in Brussel als D66 en GroenLinks – die wél een duidelijk Europa-standpunt naar voren wisten te brengen? Allemaal logisch.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Een interne mailing spreekt andere taal. Nick Bolte, voorzitter PvdA Amsterdam Zuidoost, rept in een aan ‘Beste partijgenoten’ gericht schrijfsel over ‘een klap’ die ‘hard is aangekomen in het hart van veel mensen’. Zijn verklaring: “Wat er altijd al sluimerde, ligt nu op straat: eigen volk eerst, en opsodemieteren met die ……”
Precair is Boltes antwoord op het succes van Wilders: “Wij zullen duidelijkheid moeten geven over onze sociaal-economische agenda: extra belastingtarieven voor de rijken; AOW op 65; zorg- en kindertoeslag voor de armen, en boven alles: onderwijs en werk.”
Zou Bolte weten dat zijn partij al een jaar geleden met coalitiegenoten ChristenUnie en CDA heeft afgesproken de AOW-leeftijd geleideljik te verhogen naar 67 jaar? En wat betreft belastingverhoging voor de beter bedeelden: denkt de PvdA nu écht hiermee gedesillusioneerde ex-stemmers terug te winnen?