Spring naar de content

Hitler was verwant met Somaliërs, Berbers en joden

Goed uitzoekwerk van onze zuiderburen. Knack-journalist Jean-Paul Mulders heeft de zogeheten ‘haplogroep’ van Adolf Hitler weten te bepalen. Die geeft prijs waar Hitlers voorvaders vandaan kwamen en met wie hij verwant is. Conclusie: de Führer is verwant aan Somaliërs, Berbers en Asjkenazische joden.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Bas Paternotte

Hitler maakte zich in zijn tijd ook al zorgen over zijn afkomst. Zijn vader was een bastaard voortgekomen uit een slippertje met een dienstmeid, maar had deze uitslag van het DNA-onderzoek waarschijnlijk niet kunnen bevroeden.

Mulders spoorde eerder verwanten van Hitler op in Oostenrijk en de Verenigde Staten. Hij rekende vervolgens af met de hardnekkige mythe dat Hitler tijden de Eerste Wereldoorlog een zoon zou hebben verwekt bij een jonge Française. 

Professor Ronny Decorte, genetica-expert aan de K.U. Leuven, noemt de uitkomsten verrassend: “Hitler zou er niet blij mee geweest zijn. Voor de hedendaagse wetenschap bestaan er geen rassen meer. Het raszuivere type van de übermensch, en de daaraan gekoppelde kweekprogramma’s om die raszuiverheid te perfectioneren, zijn pure bedenksels geweest.”

Onderwerpen