Spring naar de content

Pedo-spuiter Micha Kat vrij; mag niet meer in buurt Demmink komen

Na drie barre dagen in verschillende politiecellen is complotdenker, journalist en getormenteerd mens Micha Kat eindelijk weer vrij. Het multitalent werd in de kraag gevat na het met een spuitbus aanbrengen van de woorden ‘pedo’ en ‘gevaar’ en een onduidelijk tekeningetje op de gevel van het huis van Joris Demmink, secretaris-generaal van Justitie.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

(Lees verder onder de foto.)

Kat, hier op beeld tijdens de uitvoering van zijn daad, schrijft op zijn website klokkenluideronline.nl dat het een ‘een juridische battle op het scherpst van de snede’ is geweest. Verder meldt hij dat er wel voorwaarden zijn gesteld aan zijn vrijlating, die officieel een ‘schorsing’ heet van zijn in verzekeringstelling: ‘Hij mag zich niet meer ophouden in de nabijheid van de Demmink-residentie in de Haagse Riouwstraat en ook niet meer in de nabijheid van het Ministerie van Veiligheid en Justitie.’

Naar eigen zeggen heeft Kat ‘dolzinnige zaken’ meegemaakt tijdens zijn 72 uur achter tralies. Tot slot weet hij nog te melden: “Het was een rollercoaster ervaring, zelfs voor iemand die toch het een en ander meende te weten over onze rechtsstaat. Drie etmalen politiecel is pretty heavy, zeker als je niet weet wat er gaat gebeuren. De mensen van de politie zijn echter zonder meer correct en professioneel, dat heb ik nu zelf kunnen ervaren.”