Spring naar de content

Het confectieprofiel

U wilt graag door een potentiële partner als origineel worden gezien, maar uit de meest voorkomende zinsnedes uit e-Matching-advertenties van de laatste drie jaar komt een verrassend uniform profiel naar voren:

Gepubliceerd op:
Geschreven door: Redactie

Een paar jaar geleden was u nog empatisch. Of empathies. Of emphatisch: de schrijfwijze verschilde nogal. Nu bent u vooral spiritueel, maar niet zweverig, dat wilt u wel even gezegd hebben. Optimistisch bent u ook: bij u is het glas altijd half vol.

Uw favoriete film is The Shawshank Redemption. Amélie kan u trouwens ook makkelijk vijf keer zien. Uw favoriete boeken zijn De vliegeraar, De schaduw van de wind, Het leven van Pi en, vooruit, alles van Paulo Coelho.

U houdt van sporten, reizen, koken, uit eten gaan, een bioscoopje of een terrasje pikken.

U bent een bourgondisch type, al zegt u het zelf. Een ondernemend type ook, u bent dol op stedentripjes, maar u kunt ook best een avond op de bank hangen (dvd’tje, wijntje…). Maar een couch potato bent u beslist niet. U heeft humor en dat zoekt u ook in uw partner. Humor is belangrijk, meent u, hoewel u een serieus gesprek ook beslist niet uit de weg gaat.

U vindt het moeilijk over uzelf te schrijven, zo in een paar woorden. Waar het op neerkomt: eigenlijk heeft u een prima leventje, met uw vrienden (vrienden zijn belangrijk), maar u mist toch dat ene. Die ene. Die een verzorgd uiterlijk heeft, hoewel het natuurlijk om het innerlijk gaat, en die u vrij laat in gebondenheid. Een aanvulling graag, geen invulling. Maar eigenlijk bent u niet zo van de eisenlijstjes. Alles staat of valt natuurlijk met de beroemde click, eh, clic, klick, klik…