Spring naar de content

Khalid K. uit Almere maakt selfie met afgehakt hoofd

Gruwelijke beelden uit Syrië duiken vaak genoeg op, maar deze worden ook door Nederlanders de wereld ingeslingerd. In Syrië zijn op dit moment meerdere Nederlanders aan het vechten. Khalid K, een paar jaar geleden nog woonachtig in Almere, is ook op sociale media actief en deelt gruwelijke foto’s.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Sjoerd Hartholt

Pieter van Ostaeyen, een Arabist die veel onderzoek doet naar radicale islamisten, vond het account van Khalid K. en ontdekte zo de afschuwelijke foto’s waaronder één selfie waarop Khalid een afgehakt hoofd vasthoudt.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Oorlogsverslaggever Harald Doornbos schrijft in een bericht op zijn weblog dat Khalid K. in 2011 in Nederland twee weken heeft vastgezeten op verdenking van terrorisme, maar uiteindelijk wegens gebrek aan bewijs weer is vrijgelaten. Khalid, een man van Irakese komaf, verdween volgens de NOS naar Syrië om te vechten voor het extreem radicale Islamic State of Iraq and Sham (ISIS). Khalid K. dook in beelden al eerder op als strijder in Syrië.

screenshot-2014-02-13-01-26-06
(Via)

Nederland zou rond de honderd Syriëstrijders hebben ‘geleverd’. Vanuit ons buurland Duitsland zijn er inmiddels meer dan tweehonderd vertrokken, waarvan er nu zo’n vijftig weer zijn teruggekeerd. Dat Khalid K. ooit terugkeert in Nederland lijkt onwaarschijnlijk omdat hij een inreisverbod heeft gekregen, maar het is te hopen dat de autoriteiten hun ogen openhouden voor andere Syriëgangers die in Nederland hebben gewoond.

Van Ostayen merkte op dat iemand op twitter beweerde Khalid K. te zijn en maakte een screenshots van de oorlogsfoto’s die hij deelde. Die foto’s zijn nu te zien op de weblog van Doornbos. Wij waarschuwen: alleen geschikt voor wie een sterke maag heeft.