Spring naar de content

Herinnert u zich deze nog? De officiële WK-songs van de afgelopen twintig jaar

Het duurt nog twee maanden voordat het WK-voetbal weer begint, en de welbekende Oranjekoorts heeft nog slechts milde symptomen. Wellicht krijgt u een kleine temperatuursverhoging bij het vinden van een stoffige Wuppie onder uw autostoel of een op zolder opgeborgen Vuvuzela, maar verder blijft het allemaal binnen de perken.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Paul Geraedts

Voor de Wereldvoetbalbond FIFA mag het nu zo onderhand wel beginnen. Hoewel Brazilië ‘wellicht niet helemaal klaar is‘ voor het WK wanneer de eerste wedstrijd aftrapt op 12 juni, werd gisteren wel het officiële WK-lied bekendgemaakt. Ditmaal verzorgd door de Cubaans-Amerikaans zanger/rapper Pitbull en de Braziliaanse Jennifer Lopez.

Hoewel de officiële WK-liederen veel gedraaid worden, zijn ze geen garantie voor succes. Soms worden het monsterhits, maar bijna net zo vaak verdwijnen ze in de nazomer de diepe krochten der vergetelheid in. Wie herinnert zich het themanummer van het WK van 2006 bijvoorbeeld nog?

HP/De Tijd neemt u mee op een reis die u twintig jaar terugvoert naar voorbije zomers, mooie en minder mooie doelpunten, rode kaarten, gele kaarten, gemiste kansen, tranen van geluk en ergernis.

Brazilië 2014:  Jennifer Lopez & Pitbull – We Are One “OLE OLA”

Zuid-Afrika 2010: Shakira – Waka Waka (This Time for Africa)

Duitsland 2006: Il Divo & Toni Braxton – The Time Of Our Lives

Korea/Japan 2002: Anastacia – Boom

Frankrijk 1998: Dario G – Carnival de Paris

Verenigde Staten 1994: Darryl Hall & Sounds of Blackness – Gloryland

Onderwerpen