Spring naar de content

Vermoord uw huisdier! Het mag (soms)!

Heeft u een goudvis? Begint u het beestje zat te worden? Haal de goudvis dan uit de kom, leg ‘m op de grond en ga er flink op stampen. Daar is niets mis mee. Toegegeven, het geeft een akelig beeld van hoe u met dieren omgaat, maar verder is het gewoon toegestaan.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Frank Verhoef

Hetzelfde geldt voor het vermoorden van andere huisdieren, zoals cavia’s, konijnen en parkieten. Ook die mag u vermoorden als u bijvoorbeeld op vakantie gaat en daarom geen tijd meer hebt om voor de beestjes te zorgen. Dat geldt niet voor alle dieren. Er is een nieuwe wet die morgen ingaat die het verbiedt om katten en honden zelf te doden, maar andere huisdieren worden niet door die nieuwe wet beschermd.

Honden en katten brengt u maar gewoon netjes naar het asiel, de plek waar ze thuishoren als u niet meer voor ze wil of kan zorgen. Kitty Willems (what’s in a name) van de dierenbeschermingsorganisatie Koningin Sophia-Vereeniging is niet bepaald blij met de nieuwe wet. Ja, wel als het gaat om de bescherming van honden en katten, maar het gaat de dierenvriend lang niet ver genoeg.

Tegen het ED zegt Willems dat de dood weliswaar pijnloos moet verlopen, maar dat dat in werkelijkheid eigenlijk niet zoveel betekent. U kunt de cavia bijvoorbeeld met een klap op z’n hoofd vermoorden. “Het is bekend dat verdrinking een hele pijnlijke dood is. Maar een klap met een stoeptegel is snel, dan is het dier in één keer, bam, dood.” Aww, zielig. Dat klinkt nogal gruwelijk. Marianne Thieme, DOE er wat aan!

Onderwerpen