Spring naar de content

Libanese tieners lanceren politieke Ice Bucket Challenge: de Burn ISIS Flag Challenge

De terreur van ISIS in Syrië en Irak moet worden gestopt. Dat vinden ook drie Libanese tieners, die iedereen oproepen om de ISIS-vlag te verbranden.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Frank Verhoef

De tieners maakten een video waarin ze de terreurvlag verbrandden op een plein in Beiroet, Libanon. “Ik nomineer de hele wereld om mee te doen met de #BurnISISFlagChallenge,” aldus de tekst onder een video van een van de jongens.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Sindsdien gaat hun oproep viral. Overal verschijnen video’s van mensen die de ISIS-vlag verbranden. Volgens de New York Post is de vlagverbranding de Ice Bucket Challenge van de politiek. Dat valt nog te bezien natuurlijk, maar het kan niet ontkend worden dat steeds meer mensen willen dat de terreur van ISIS stopt en dat de terroristenbeweging van de aarde wordt weggevaagd.