Spring naar de content

Brand wint NK Wielrennen in Emmen

Lucinda Brand is zaterdag voor de tweede keer in haar loopbaan Nederlands kampioen wielrennen geworden. De 25-jarige renster van Rabo-Liv sprong 4 kilometer voor de finish weg uit een grote kopgroep. Mede omdat de achtervolging daar niet op gang kwam, was Brand na 144 kilometer koers de eerste die over de streep kwam in Emmen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Brand won ook al in 2013. Vorig jaar werd ze tweede achter Iris Slappendel. Viervoudig winnaar Marianne Vos ontbrak dit jaar wegens een blessure.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Toeschouwer
Viervoudig winnaar Marianne Vos ontbrak dit jaar wegens een blessure. Vos zal  voorlopig nog niet aan wedstrijden deelnemen. Bij de NOS vertelde ze langzaam te herstellen en het NK als toeschouwer te volgen. “Het gaat nu wel vooruit, maar hoe snel ik weer wedstrijdfit ben, weet ik niet. Ik wil daar ook geen datum op plakken, want dan krijg je daar weer de druk van. Ik wil gewoon eerst fit zijn en dan weer kijken.”